Oltiin Edin kanssa iltapäiväryhmässä ja ilmoittautuminen oli klo12. Lähdin ajelmaan varttia vaille yksitoista - (vähän jännitti kun mahassa oli perhosia jo aamulla...).Muru jäi synkän näköisenä kun pakkasin "nome repun" mukaan ja hän joutui jäämään KOTIIN!!

Olin katsovani niin tarkkaan ajo-ohjeita ja ajoin päättäväisesti salosta tietä 186 Pohjaa kohti, kun olin ajanut 40km eikä kyltin kylttiä eikä sen nimisiä viittoja tullut vastaan jota ohjeessa sanottiin niin tajusin että olen VÄÄRÄLLÄ TIELLÄ - paniikissa soitin toimitsijoille ja anelin että pääsen kokeeseen vaikka tulen olemaan ainakin 1h myöhässä....meni läpi ja ajelin niin lujaa kun kehtasin takaisin 40km ja sitten uudet 35km oikeata tietä JIHUUUUUUUUUUUUUU. Päivän mittaan sain täsät kuulla aika monta kommenttia :), tämä myös ruokkii samulia kun hän aina arvostelee minun LOISTAVAA suuntavaistoa!

Päästiin siis perille ja olimme sitten vuorossa viimeisenä mutta odotus ei onneksi silti jäänyyt pitkäksi (ehkä1-1,5h). Taipparipaikka oli hienolla lammella. Eddie oli ehkä vähän normaalia levottomampi (varmaan aisti minusta jännitteneisyyttä jne) kun odoteltiin vuoroa. Taippari aloitettiin lyhyellä vesinoudolla lokilla, Edi haki lokin "syöksyen veteen.." meni vastaan ja sain lokin suoraan käteen, Seuraava lokki heitettiin soutuveneestä ja tuli  myös laukaus - Eddie hoiti tämän myö skuten edellinen. Siitä sitten siirryttiin hakualueelle joka oli kallioista avointa kangasmetsää. Siihen tuli laukaus ja varis heitettiin ykkösenä (markkeeraus) hakuruutuun. Edi nouti variksen mallikkaasti, palautu soli vaan huono sylki jalkoihin. Totesin että tämä on nyt sitä että meitä molempia hiukan jännittää ja Edi oli selkeesti "tohkeissaan" siellä ruudussa. Kaiken kaikkiaan se haki muistaakseni 6 tai oliko jopa 7 varsita (kun oltiin viimeisiä tyhjennettiin ruutu..) mikään niistä ei tullut käten vaan suoraan minulle mutta tiputti jalkoihin - tämä oli uusi asia minulle mutta en alkanut sitä painostaa tuossa tilanteessa. Hakutyön teki hienosti, haki kaukaa, läheltä ja laajenis, ei luovuttanut. Helle ei haitannut mitenkään herran työskentelyä! Siitä sitten päästiin jäljelle!

Eddien jälki oli isoa ojaa pitkin. (Edi haisteli jo autosta asti nenä pitkänä pupu hajuja) ajattelin ensin että apuva onpa vaikea jälki. Lähetin rauhassa Edin ja se lähtikin heti väärälle puolelle ojaa ja tuomarikin ehtisi kommentoida jo että nyt meni väärin mutta tuuli vaan painoii jälkeä toiselle puolle. Melko pian se hyppäsi takas "oikealle" puolelle ja ennen kun ehtisin siirtyä tielle odottamaan palautusta niin se  tuli jo paluu jälkeä pupu suussaan! Eli nappakymppi oli jäljestys - pupu tuli käteen asti! Joten taipparit tuli kirkkaasti suoritettu!!

Eddien kisaarvostelu tässä

Muru oli sitten päässyt uimareissulle Samuli kanssa päivällä ja lapset olivat rannalla heitelleet frisbeetä Murulle tolkuttoman kauan mutta väsymyksen merkkejä ei näkynyt - samuli pistikin sitten peli poikki - liikaa on liikaa! Ei ihmekkään että sillä on nyt niin hyvä kunto ja vatsa kiinteä kun syöksyy veteen fresbeen perään...= eli kisakunnossa :)

Sain Niinalta viestin että Ropi on "julkkiksena" uudessa Lemikki 06/2007 lehdessä jossa on rotu esittelynä labbis & kultsu ! Siellä on kuvat ja tekstit Ropista ja kultus Tellestä.