Kiireisen alkuviikon jälkeen päätin että nyt olisi pakko päästä treenailee. Lähdin ajelemaan hiekkakuopille (kun vesitreeni on ainoa mitä tällä ilmalla viitsii tehdä) kun pääsin perille niin JOKA kolkassa ja rannan pätkässä oli ihmisiä - en siis päässyt koirineen mihinkään veden äärelle. Odottelin vähän aikaa jos joku lähtiis pois - mutta ei! No ajattelin että menen meidän lähelle olevaan metsikköön ja siinä on sellainen uittopaikka (meri) siinä ei pysty tekemään ohjauksia niinkään mutta markkeerauksia lähdin ajelemaan sinne. Onneksi paikka oli tyhjä - lähdin suunnittelee mitä ja miten teen harjoituksen, siinä välissä kolme isoa joutsenta liitelee siihen rantaan suoraan kohti ja ne parkkeeraa siihen! Äkkiä koirat kiinni ja yritin hätistellä pois ne - nostelivat vaan siipiään äkäisesti ja suhisivat. Taputtelin käsiä, hiettelin kiviä viereen, huusin jne mikään ei auttanut. Tässä vaiheesssa kello oli jo paljon ja totesin että näitä treenejä ei ollut tarkoitus pitää...ja lähdin kotiin!

Pihalla tein sitten Eddien kanssa seuraamis harjoituksia ja pillipysähdysharjoituksia. Eddien kanssa seuraamista ei olla oikeastaan harjoiteltukaan joten tavoitteena on nyt saada se kuntoon. Puhun nyt NOME seuraamisesta siis. Murun kanssa tein eteen, vasen, oikea sokkona (vein damit etukäteen) ja Muru kuunteli pilliä eritäin hyvin ja otti suunnat hienosti. Sitten tein myös Murulle seuraamis harjoituksia jossa äkkikäännöksiä ja pysähdyksiä paljon.Tässä vielä hiomista kun häiriöitä - täytyy viedä nämä treenit metsään myös. Olen miettinyt opettaa sille sivulletulo niin että saa seistä mutta en ole vielä aloittanut sen harjoittelun.

Autossa hakuminen on vähentynyt kun olen systemaattisesti ollut avaamatta luukun jos haukkuu. Vielä kyllä siis haukkuu mutta lyhyempi aika. Jos ollaan uudessa paikassa kuten esim labbisleirillä niin kesti taas kauemmin ennen kun hiljeni oli niin kiihkee tilanne.