Aika lailla saimme tavoitteet mitä oli asetettu hoidettua, ajallisesti emme ehtineet perehtyä Murun vienti ongelman tarpeeksi VEPEssä eikä ehditty MEJÄilemään sen enempää - ei kertakaikkiiaan riittänyt aika. Mutta NOME onkin meidän päälaiji ja siinä päästiin tavoitteisiin molempien kanssa, luonnetestin sain hoidettua Murulle mikä oli myös yksi tavoite.Tuli myös todettu että molemmat ovat suorittaneet kokeet aika tasaisesti ei ole ollut mitään tiettyä ongelmaa kuten viime kaudella. Mutta mitä sitten?

Ensiksi pidetään vähä taukoa ja treenataan harvemmin, tottis juttuja aina kun vaan ehditään koska niitä täytyy ylläpitää. Nyt syksyllä voisin tehdä vaihtelun vuoksi ehkä muutaman jäljen jos säät sallii, käydä Agilityssä ja mahd talvella näyttelyssä ihan vaan vaihtelun vuoksi.

Kuitenkin talvella täytyy olla suunnitelma mitä opettaa uutta ja missä kehitytään kevääseen mennessä. Murun kanssa talven treeni suunnitelma on vaikeutetut ohjaukset häiriöllä ja vaikeammat markkeeraukset mm kolmois markkeeraukset ja linja markkeeraukset. Tietty myös lisää luovutus treeniä. Eddielle aloitetaan pikkuhiljaa yhdistelemään linjaa, pillipysähdystä ja suunnat. Teen kuitenkin kaikkia osa alueita vielä jonkun aikaa erikseen - lisää varmuutta. Mutta kevääseen mennessä pillin kuuntelu melko hyväksi. Molemmille opetan rauhoittumis käskyn makuu asennossa. Sen lisäksi haluan totuttaa molemmat siihen että kun odotuspaikalla huudetaan SEURAAAVA!!! että se ei ole merkki lähteä vaan minä annan merkin - Muru on oppinut sen ja kiihtyy siitä turhaan - paljon siitäkin johtuen että me olemme kokeeseen menneet kiirellä tänä kaudella aika monesti. Sitten keksityn vielä autossa hakumiseen treenipaikalla ja autosta poistumiseen kun molemmat kyydissä välillä siinä on ollut pieni show :) Tässä onkin tekemistä kyllikseen katsotaan sitten kevät talvella mitkä tulos-tavoitteet asetan molemmille.

Minulla on myös sen verran tullut kyselyitä Murun mahdollisesta seuraavasta pentueesta että täytyy katsoa mitä suunnitelmia keksin siihen suuntaan...tarttes sitäkin varmaan tosissaan miettiä!