Tuli eilen viiden jälkeen labradorileiriltä Muuramesta Riihivuorelta. Teki hyvä olla pienellä "lomalla" pois kotoa ja koirat nautti täysillä kun saivat olla mukana. Oltiin reissussa Nannen & Bikon(Muistokas Muistokas) ja Maijan ja Woodyn(Muistokas Isku) kanssa. Saavuttiin Torstai illalla suht myöhään mökkiin ja huomattiin että ei meillä ollutkaan oma mökki vaan myös vieraita koiria ja ihmisiä samassa mökissä mutta onneksi osa koirista oli sitten häkissä muuten olisi ollut hulabaloo kun 6 koiraa vapaana mökissä. Minä nukuin sitten sohvalla, Muru mun jaloissa ja Eddie vieressä häkissä. Rauhoittuivat hienosti ja nukkuivat koko yöt sikeästi. Perjantaina oli aamupäivällä treenit (treenasin Eddien kanssa) ja tehtiin markkeerauksia rivistä, pillipysähdyksiä jne. Eddie osasi tehtävät hyvin mutta nenä vei välillä narttujen hajujen mukaan että piti käydä nostamassa koipea. Eli teki hyvää olla nyt monen nartun kanssa samassa ryhmässä ja vaatia suorituksia hajuista riippumatta. Eddie ei ole mikään "macho man" yleensä mutta on tullut pieni gigolo vaihe tässä vuoden sisällä ja mun pitää olla tiukkana sen asian kanssa - hän vissiin luuli että oli jumalan lahja narttukoirille välillä kun kävelikin niin että lanne vaan heilui narttujen ohi (koira maailman Ricky Martin?).... Perjantai iltapäivillä sitten oli luentoja ja vapaat oleskelua, käytiin siinä sitten pienellä lenkillä Nalan kanssa joka on Woodyn sisko ja Eddien puoli sisko. Mukana oli myös toinen narttu joka oli itseasiassa sukulais tyttö opaskoirakoululta myös. Siinä se ilta sitten olikin väsytti niin hiivatisti että oltiin jo varmaan klo 10 nukkumassa. (=ulkoilma myrkytys) Ilma oli muuten koko viikonlopu täysin aurinkoinen ja suorastaan helteinen! (nenä on palannut)

Lauantaina sitten jatkui treenit, treenasin Murun kanssa aamupäiviän ja Eddien kanssa iltapäiviällä. Aamupäivällä tehtiin markkeerauksia, linjaa muistipaikoille ja pillikuuntelua. Muru suoriutui tehtävistä hyvin paitsi yhdessä jossa alkoi väistämään heittäjää (johtaa juuriaan vaihdon esto tehtävästä jossa on ärähdetty kun yrittää vaihtaa) mentiin lähemmäs ja sitten alkoi taas sujumaan. Murun maltti oli koko aamupäivän hämmästyttävän hyvä, odotti rauhassa vaikka oli häiröitä paljon (ammuttiin, muita koiria, heitettiin dameja koko ajan, koiria töissä jne) oli vissiin niiiin tyytyväinen kun pääsi taas hommiin. Tisutkin on jo mennyt hiukan kasaan. Iltapäivällä treenasin taas Eddien kanssa ja oli vesimarkkeerauksia ja lähihakua, Eddie suoritti kaikki tehävät hyvin paitsi vika lähihaku tehtävässä oli vähän ymmällään ja selkeesti väsynyt.Sunnuntaina oli sitten kaksi rastia jossa kaksi eri tehtävää "WT koe maisesti" jossa sai treenata kokeeseen tulemista ja kuitenkin tehtiin onnistunut  suoritus. Treenasin Eddien kanssa kun hän tarvii enemmän treeniä kimpassa (narttujen takia). Ekassa tehtäväsä oli kakkos markkeerasu suht pitkä, haki ekan hyvin ja tokan kanssa oli sitten epävarma ja sitten kun yritin ohjata niin alkoi sooloileen piti mennä lähemmäs ja viedä siihen kohtaan johon olin pysäyttänyt. lopuksi saatiin dami ylös. Eddie ooli väsynyt ja hajut vienyt nupin sekaisin mutta silti mun PITÄÄ vaatia että tehtävä suoritetaan loppuun ja en saa sallia sooloilua. Olen ollut liian lepsu enkä vaatinut tarpeeksi - voi jo vaatia 3 v koiralta. Eddiellähän on kaikki perus asiat niin hyvin kunnossa että on helppo tehdä hänen kanssaan. (maltti, seuraaminen vapaana, luovutukset jne). Sitten mentiin vaan seuraavalle rastille ja suoritti ohjausken ja vesinoudon helposti ja suoraviivaisetsi mutta piti matkalla nostaa koipea - eli tähän täytyy nyt panostaa on tullut tapa. Eli en ole kieltänyt nyt tätä vaan saanut vapaasti tehdä sitä periaatteessa. Mutta oli hyvä treeni ja teki kaikki tehävät hyvin muuten ja sain vaadittua loppuun asti.

Joten hyvä viikonloppu oli ,kiitos kouluttajille! Niin ja meidän ryhmässä oli myös Meri pentueen täti Kurun sisko Tikla, oikein mielyttävän oloinen narttu!

Näihin asioihin pitää kiinnittää huomiota/harjoitella enemmän yleisesti molemmilla:

  • Vaatia enemmän ja tehdä vaikeampia harjoituksia - ei saa luovuttaa missää vaiheessa
  • Eddielle tehdä nyt riistalla paljon koska siinä unohtuu myös nämä muut sijaistoiminnot
  • jos ei tottele pilliä mennään koiran luo ja ja jatketaan siitä
  • tehdä paaaaaaaaaaaaaaljon pidempiä etäisyyksiä
  • tehdä enemmän muisteja (joka kerta)
  • kieltää Eddiellä kaikki haistelut noutajataluttimessa
  • luottaa koiraan enemmän -> treenitauko 6kk tehnyt tehävänsä minuun
  • muistaa aina antaa huomio pillitys ennen tehtävään lähettämistä jos koira edessä
  • harjoitella lähihakua - huomioiden että lähihaku pillitystä annetaan vaan merkiksi ei jatkuvaa pillitystä
  • treenata taas ryhmässä säännöllisesti ja myös sitten toistojen kautta perusasioita
  • pitää olla johdonmukainen
  • hyödyntää maastoja tehtäviä suuntelessa
  • kasvattaa minun ja koiran matkaa ohjauksissa ei niinkään damin ja koiran matkaa (ainakaan saman aikaisesti)
  • selkeät käsimerkit ja käskyt

1243227643_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muisti(ohjaus) tehtävässä

1243227756_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Biko, Woody,Muru ja Eddie Riihivuorella mökin lähellä

1243227860_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1243227898_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eddie "traktori munan"  päällä paikallaolossa