Ulkona on niin märkää että saa kuljeskella saappaitten kanssa - no toisaalta pystyy maastossa treenaamaan hyvin kun ei lunta.

Yritin eilen epätoivoisesti mennä kaupungille ostamaan joululahjoja mutta peräännyin tunnin päästä taka viistoon kun kaupunki täynnä, verorahojaan tuhlaavia ihmisiä + huutavia lapisa, snobeja isiä ja kireitä äitejä - puhumattakaan kiroilevista teineistä! Päätin että arki illta on parhaat! Aamupäiväläl vedin 3h NOU valmennus ryhmää ja tuli hyvä mieli kun huomasin että kaikki on edystynyt koiriensa kanssa, hienoa! Itsellekin palkitsevaa. Myy oli aikamoisessa vaudissa mutta keskittyi aivan loistavasti nouto tehtäviin - hyvä ote, todella innokas riistan kanssa, täysin spontaanisti otti riistat jälleen haltuun, nenä oli "auki" ja rauhallinen suu -  vauhti ei ainakaan lopu siltä mimmiltä. Tänään oltin Murun ja Eddien kanssa lenkillä ja tein sitten linjaa jonka päässä oli oja ja damit ojassa - sitten minulla oli yki sivu suunta käytössä ja koirat ei ikinä tienneet mihin lähetin, eddiellä oli ensin sivu suunta hakusessa mutta alkoi sujumaan hyvin. Linjan ottaa hyvin maalla-teen pelkästään pitkiä linjoja nyt min 100m. Hiukan vasten eläinlääkrin ohjeita annoin Murun noutaa 2 kertaa.... - =hampaan tikit. Mutta tarkistin suun ja kaikki oli OK. Keskiviikkona on tarkistus.

Pepen omistaja Jennykin soitteli innoissaan Pepen ekoista taippari treeneistä - oli suvereenisti tuonnut variksia haku alueelta ja eka tapaaminen pupun kanssa oli sujunut hyvin, jäljestänyt Pupun ja tuonnut Jennylle. Ilman sen kummempaa ihmettelemistä. Hienoa, eiku taippareihin ensi vuonna! Muutenkin Pepellä mennyt hyvin, hengailee jo muina miehenä tallilla Jennyn kanssa, vapaana ja käy tottelevaisuuskoulutuksissa. Kotona keittiön kalusteet on saannut vähän kyytiä yksin ollessaan mutta nyt herra on suljettu pienempään tilaan.

Minun pitäisi saada nyt tsempattu niin että treenaisin Eddielle ne AVO liikkeet sellaiselle mallille että voisin startata maaliskuussa TOKO AVO luokkassa. Murun kanssa pitäisi mennä ALO luokkaan. Että voisin sitten jättää TOKOilut taas hetkeksi ja keskittyä ainostaan NOMEeen keväällä. Katsotaan miten käy ajan hallinnan kanssa! NOME juttuja yritän niin usien kun ehdin kun ajattelin avata ensi kauden WT startilla ja silloin lähihaku ja vaikeammat markkeeraukset pitää olla hanskassa. Lähihaku vielä kauempaa hakusessa (siis jos minun ja Eddien etäisyys pidempi)