Palasimme tänään lomamatkaltamme. Oltiin 3 viikkoa kiertelemässä eurooppaa asuntoutollamme. Ennen lähtöä olin Pomarkussa flättileirillä kouluttamassa NOMEa pari päivää. Joten yhteensä reilut 3 viikkoa tien päällä. Koirat oli mukana. Koirille oli kaikki passit jne laitettu kuntoon ja kertaakaan koko matkan aikana KUKAAN ei kysynyt niitä - tuntuu aika rahastukselta nuo koirapassit jos kukaan ei valvo.

Matkamme alkoi ruotsista Kapellskäristä (laivamatkat sujui koirien kanssa hyvin, Eddie kulkee kaikki portaat Muru kulkee ne portaat josta näkee läpi vinkuen) josta menimme Vätternin vieressä sijaistevaan Vadstenaan ja oltiin siellä muutama päivä kavereiden luona. Sieltä matka jatkui Göterborgiin ja laivalla yli Tanskaan Fredrikshavniin ja Skageniin (Tanskan pohjoisin kohta). Meidän piti jäädä jo tässä vaiheessa rannikolle  mutta oli huono ilma joten ajettiin suoraan Saksaan josta matka jatkui Luxemburgin kautta Ranskan Metziin ja samppanja maakuntaan. Sieltä Parisin läpi Saint Maloon Normandian rannikolle. St Malosta kävimme tietenkin Mount Saint Michelissä joka on eiffeltornin jälkeen ranskan suosituin nähtävyys - ihan käsittämötön luostari rakennettu pienelle saarelle keskellä merta. Siitä sitten rannikkoa ylöspäin kunnes belgia tuli vastaan josta sitten ajettiin sisämaahan Lommeliin ja vietettiin yksi päivä maailman luokan motocross kisoissa. Sieltä sivutettiin Hollanti matkalla taas Saksaan ja Kieliin. Lopuksi sitten takaisin Tanskan ranikolle ja siltojen kautta Malmöseen ruotsiin, ison eläin kaupan kautta (Höörissä) Jönköpingiin ja Tukholmaan.

Syötiin hyvin (pääasiassa mereneläviä ja kalaa), pyöräiltiin aika paljon, koirien kanssa lenkkeilty, kierrelty nähtävyyksiä ja ihan vaan olltu. Leirintäalueiden taso oli vaihteleva ja hinnat oli 12-48 euron välillä. Yksi leirintäalue saksassa oli aikas" kiva" siellä kuhisi kaneja, yhtäkkiä näit 50 kania edessäsi ja olivat melko kesyjä, koirien kanssa ulkoilu siellä oli aika haastavaa... Koiriin suhtaudutaan joka puolella positiivisesti, ravintoloissa on aina vesikupit koirille mm, koirat saa veidä rannalle kytkettynä tai sitten on vähän matkan päässä koirille osoitettu ranta. Nähtiin paljon hyvän näköisiä koiria, tanskassa oli paljon hyvän näköisiä labukoita ja ranskassa oli erinäköisiä lintukoiria paljon etenkin spanieleita. Eddie flirttaili ranskalasiten kaunottarien kanssa minkä ehti. Koirat kulkee omistajiensa kanssa tosi paljon vapaan kaupungissakin.

kuvia on muutama sata... tässä vaan muutama

Vadstena -siellä ihania puutarhoja

Fecamp -Ranska -Rannan kivet melkein nyrkin kokoiset koirat juoksi aika varovaisesti

Fecamp näkymä leirintä alueelta asuntoautosta - matkamme paras leirintäalue

St Malon ranta

St Malo

Mount Saint Michelin luostari saari

Laskuveden aikana pystyy kävelemään pienen saaren ympäri

Ihanat ranskalaiset talot ja pihat

Tanska Hvide sand, menossa ranalle

Tanska, Skagen - ei niin hyvä ilma

Dieppe - Ranska