Oltiin tänään paikallisen seuran järjestämällä riistapäivillä räntäsateessa. Riistapäivillä esitellään nuorille noutajille erillaiset perus riistat (mitä yleensä kokeissa käytetään). Eddielle tämä oli toinen kerta kun näki riistaa jo sei lasketa sitä kun näytin riistaa pentulaatikossa... Ensin mentiin "lokki pisteeseen" (3 pistettä) halusin että lokki piilotetaan metsiköön ja Eddie hakee sen sieltä (luotin siihen että se tietenkin ottaa riistaa suuhunsa), lähetin Eddie etsi käskyllä ja sieltä se haki pienellä avustuksella lokin ja palautti hienosti minulle. Olen huomannut että palauttaa riistat paremmin kuin damit, damien kanssa saattaa leikkiä matkalla.. lokki pysyi tiiviisti ja syvästi suussa kunnes otin kehuen pois. Sieltä siirryttiin tutustumaan variksiin (taisi olla eka kohtaaminen variksen kanssa..) hetiin lyhyt markkeeraus, tässä Eddie jäi hiukan haistelee ja kutsuin tuo käskyllä, otti heti suuhunsa, juoksi avustajan kautta "esittelemään" saalistaan ja sitten minun syliin..yritin väistää että varis EI olisi minun suussa kun oli kyykyssä kun tuli vauhdilla syliin... Sieltä mentiin vielä tutustumaan ylivettyneeseen, löysään, ällöttävään pupuun.....Edin mielestä ei ollut inhottava suoraan vaan kunnon ote ja suuhun...annoin kantaa sitä hihnassa hetken. Pupu oli niin kivaa että sen Edi olisi voinut ottaa mukaansa...kuiteskaa mua ei houkutellut ajatus... Joten kaiken kaikkiiaan meni hyvin, ei kiihtynyt, malttoi ennen kuin sai luvan ottaa jne.

Hauskaa oli myös kun Biko sedän poika Pekka oli paikalla joten serkukset saivat tavata toisiaan. Pekka oli Ediä hiukan korkeempi vaikka vain 8kk, mutta ilme oli kyllä ihan Bikon! Tunnistin heti jotain tuttua kuin näin Pekan vaikka en tuntenut heidät :) Muru pääsi kanssa esittäytymään uudelle sukulaiselle.

Murun kanssa tehtiin aamulenkillä taas eteenohjaus. Lenkin alussa vein damin valmiiksi omenatarhan päähän (tuttu paikka mutta Murun näkemättä) jatkettiin lenkkiä ja palasin paluu matkalla samaan paikkaan. Lähetin siis nyt Muru sokkona tuttuun paikkaan, matka noin 50-70m, puolessa välin alkoi hiukan haahuilla, kielsin ja annoin pilli pysähdyksen, näytiin eteen merkin (käsi ylhäällä) ja NYT se jatkoi matkaa eteenpäin ja löysi damin! Eka kerta kun noin pitkä sokko onnistui hyvin, eli kello harjoitukset on tuottanut tulosta, tullut lisää varmuutta ja jos pikku hiljaa saataisiin se luotto siihen että sinne mihin minä näytän niin kannattaa mennä, eikä oman pään mukaan missä rouva luule damin olevan. Tein heti perään tuttu kello harjoitus pidemmillä matkoilla muistin virkistämiseksi, meni nappiin. Kyllä se tästä, kunhan päästään veteen treenaa!

Niin...auto hakkumis kampanja oli tänään taas sitkeessä, laskin että odotin 5min että haukkuminen loppui. Nyt kiinnitin myös huomiota siihen että kun autosta tulee ulos nin pitää heti istua ja odottaa seuraavaa käskyä...autosta ulos tuleminen EI aina tarkoita että mennään täysillä vapaana...

Murun esittely lisätty!