Perjantaina illalla Kaisa ja Pimu tuli kylään viikonlopuksi. Muru tapansa mukaan katsoi tarpeelliseksi komentaa Pimun heti kättelyssä - näyttää kuka määrää. Sen jälkeen oli sävelet aika selvät. Edi ja Pimu juoksi pihalla ja paini varmaan lähes tunnin todella hurjana. Sisällä loppuilta painivat sohvan alla - hammastelu leikkiä pitäen ihmeellisiä ääniä.

1342023.jpg

La aamulla käytiin lenillä omenatarhoilla jonka jälkeen lähdettiin TOKO kurssille (tämäskurssi jäävät liikkeet -vetäjänä Kaisa Hilska. Kurssin alussa oli ensin hiukan teoriaa ja sitten pareittan tuotiin koirat hallille tekemään harjoitteita. Olin kurssilla Murun kanssa Edi sai odotella autossa.  Toivoin apuja seisomisen opettamiseen kun Murulle on niin vahva toi peruuttaminen, saatiin hyviä vinkkejä ja saatiin onnistumisia. Tajusin myös että minähän aina käsken ensin esim istu ja sitten paikka ja että tokossa se ei toimi joten alan nyt opettaa niin että tajuu jäädä vaan istu, maa tai seiso käskyllä. Näitä harjoitteita tehtiin myös hallilla ja sain hyvän alun sille. Esim helppo harjoitella kun antaa ruuan. Kaikenkaikkiaan oli kivaa vaihtelua meidän NOME treenailuun ja sai uutta intoa alkaa harjoittelemaan TOKOa. tehtiin myös Murulle istuessa häiriä treeniä -heitettiin makupaloja ympäri eikä saa ottaa -yksi makupala lensi mahan alle ja hienosti antoi sen olla ja malttoi istua :)

1342030.jpg

Kaisa & Pimu - ja Kaisa Hilska ohjeistaa

Kurssin jälkeen otettiin lepoa ja Pimukin osasi hyvin rauhoittua "vieraassa paikassa", oltiinkin sitten jo puoli seitsemältä Nannen kanssa lenkillä ja Kaisa näki Woodyn ensimmäistä kertaa. Woody juoksi Pimun perässä koko lenkin ja taisi Pimukin olla aika puhki. Ilta menikin aika rauhallisesti :)

1342128.jpg

Lauantai ja sunnuntai välisenä aamuna oli tullut meillekin lunta! - vähän ! Muru ja Pimu kuopan kaivuussa..

Suunnuntai aamu meni vähän pitkäksi lepäillen ja koirat aloittikin sitten vetoleikit sisällä ja Muru ja Pimu otti kunnon tyttöjen vetomatsin ja oli hauska seuratata niiden elekieltä. Kun Murua ei enään huvittanut niin meni makamaan lelu edessään ja kukaan kakaroista ei uskaltanut sitä ottaa - pelkällä katseella Muru piti lelun hallussaan. Sitten hän luovutti lelun nousemalla ylös ja jättämällä lelun saalistettavaksi :) Kun päästiin liikenteeseen niin käytiin lenkillä taas omenatarhoilla ja sen jälkeen tehtiin muutama eteenlähetys. Murulle tein yhden "hämäys" harjoituksen ja tapansa mukaan Muru piti kiinni siitä missä hän luuli tietävänsä missä dami on - täytyy alkaa taas tekemään näitä ihan alusta purkaen. Muuten meni eteenlähetykset hyvin lähetimme tutulle target alueelle noin reiluin 100m päähän. Eddie malttoi hienosti odottaa paikallaolossa kun pillitin Murulle "hämäys harjoituksen". Lopuksi leikittiin hetken fresbeen kanssa - koirat taisi jo olla niin väsyneitä että leikti jäi lyhyeen :) Kun Kaisa ja Pimu oli su iltapäivällä lähteneet niin Eddie oli niin väsynyt että makasi selällään sohvalla ja kuorsasi TODELLA äänekäästi 10min suu auki koko purukalusto esillä, murisi, tassut hyppi, nyrpisti nokkaa ja piti ihmeellisiä ääniä...

Tuulikin soitti kun olivat olleet ekoissa TOKO AVO kokeissa tuloksena AVO3 - onneksi olkoon AVO tuloksesta! - tässä Tuulin lähettämät pisteet ja kommentit :)

1. Paikallamakaaminen 6 (kerroin 3)
2. seuraaminen taluttimetta 6(2)
3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0
4. Luoksetulo 6 (3)
5. Seisominen seuraamisen yhteydessä 7 (2)
6. Noutaminen 8(2)
7. kauko-ohjaus 10 (3) JEEJEEJEE!!!!
8. estehyppy 0 (ai takasinkin vai.....???)
9. kokonaisvaikutus 7(1) "ohjaaja voisi lukea säännöt ennen seuraavaa koetta !"

****************************************************************

Viikon treenivinkki, Jasun tiedot ja tulevat menot päivitetty!