Lähdettiin ajamaan kohti Hauhoa kymmenen maissa, perillä oltiin puoli yhden aikoihin. Tuomarit oli juuri tauolla kun tultiin ja aikataulusta vähän myöhässä.

Kaisa oli tullu katsomaan paikan päälle ja kuvaamaan Murun "suoritus". (yritän saada videopätkän tänne nettiin jossakin vaiheessa..)

Murun vuoro tuli ja tuomari kyseli Murusta perustietoja: ikä, harrastustausta, tapa palkita koiraa jne Sitten aloitettiin. Ensimmäisenä tulee "patukan" kanssa leikkiminen. Eli katsotaan lähteekö koira repimään/leikkimään, tätä ei olla tehty Murun kanssa ollenkaan aikaisemmin. Kun tuomari yritti saada Muru innostumaan niin ei voinnut vähempää kiinnostaa, kun itse otin kepin ja aloin innostaa niin lähti yllättävän reippaasti vetoleikkiin minun kanssani. Seuraavaksi siirryttiin hiekkakentälle seisomaan josta sitten meitä kohti tuli kelkka jossa istui "ihminen". Tätä vekotinta Muru haukkui todella voimakkaasti ja oli jopa karvat pystyssä (Luonnetestissä ohjaaja ei tee mitään vaan roikkuu ns koiran perässä) sitten minun piti mennä kelkan viereen ja katsottiin tuliko Muru tutkimaan kelkkaa kuitenkin. Kesti hetken niin se tuli haistelemaan ja ottikin siitä tippuneen pipon suuhunsa (yllätys!!) ja kanniskeli sitä hetken. Sitten tuli kohta jossa käveltiin Murun kanssa tietä pisin ja mies hyökkäsi kepin avulla kimppuun. Muru haukkui miestä seisten minun vierelläni, sen jälkeen piti mennä moikkaamaan miestä kun tilanne ohi, Muru meni suoraan tuomarin luo iloisesti. Jonka jälkeen seurasi luoksetulo, Muru tuli suoraan 1 käskystä luokse. Siitä käveltiin talon reunaa jossa yhtäkkiä nousi haalari eteemme niin että minäkin melkein pelästyin. Muru pelästyi taas ja reagoi voimakkaasti peruuttaen mutta sitten meidän piti kävellä haalarin päältä samasta kohtaan niin ei enään välittänyt koko haalarista...mentiin nurkan takaa josta sitten tynnyri rymisti mäkeä alas melkein päällemme, tätäkin Muru säikkyi mutta meni välittömästi haistelemaan jälkeen ja työnsi jopa päänsä tynnyriin sisään... Sitten mentiin pimeään kellariin jossa Murun piti löytää minut. Pimeä kellari ei pelottanut lähti suoraan sisään vaikka oli esteitä ei vaan heti löytänyt minua vaan kuulemma ihmetteli tarkkaavaisena mistä kuuluu ääniä - nenä EI tainnut olla auki. Tuomarit sanoikin että tuossa viretilassa harva käyttää nenäänsä. Lopulta löysi kun yskin pari kertaa, tohkeissaan mun syliin. Lopuksi Muru sidottiin seinään kiinni ja mies uhkaili sitä(minä piilossa), tässä kuulemma ei regoinut juuri  mitenkään vaan ihmetteli vaan mihin menin. Tietty oli ihan lopuksi vielä laukaukset mutta ne nyt ei ollut Murulle "mitään".

Muru reagoi aika lailla niin kun ajattelin - ehkä olisin odottanut sen käyttäytyvän "pehmeemmin", Muru palautui nopeasti ja tilanteet ei jäännyt vaivaamaan. Mielestäni ei ollut mitenkään kauheen paineistunut edes lopussa vaan kesti koko testin todella hyvin. Reagoi tilanteisiin voimaakkaasti mutta sitten palautui - mikä onkin pirun hyvä juttu, mutta niinhän Muru onkin arkielämässä ollutkin aina.

Luonnetesti arvostelu tässä

666170.jpg
Muru ja Kelkka / Kuva:Olli Savolainen, www.olsa.info

666171.jpg
Muru sidottu ja jätetty yksin/Kuva:Olli Savolainen, www.olsa.info

666174.jpg
Tynnyri tulossa perään../Kuva:Olli Savolainen, www.olsa.info
666178.jpg
Regointi kelkkaan / Kuva:Olli Savolainen, www.olsa.info

666179.jpg
Tervehtii tuomaria../Kuva:Olli Savolainen, www.olsa.info

Mentiin Kaisalle tutulle uintipaikalle uittamaan koiria testin jälkeen että saivat vähän leikkiä Pimun kanssa. Oli sen verran kuumakin että uinti teki niille hyvää...heitettiin fresbeetä joka lopulta hitto vieköön upposi!! Sitä sitten Muru sinnikkäästi ihmetteli uiden ees taas melko kauan... Tässä muutama kuva:

666075.jpg

666077.jpg

666079.jpg

666082.jpg