Sain viime hetkellä starttpaikan Valkeakoskessa aamupäivä ryhmään eilen. Olimme jo kakkosena starttivuorossa aamulla, odotuspaikalla tuli aika pitkä odottaminen kun kesti ennen kuin koe lähti käyntiin mutta Eddie oli ihan "cool".

Koe alkoi melko vaikealla kakkosmarkkeerauksella kaislikkoon. Vasemmalle, se oli tavallaan linja markkeeraus. Monikaan koira ei selvitynyt tästä. Eddiellä oli hyvä yritys, ekan toi hienosti suoraan käteen ja toka etsi aika kauan suht oikeelta alueelta mutta ei kertakaikkiaan löytänyt sitä. Tuulesta ei ollut MITÄÄN apua. Kuvassa siis vasempaan reunaan oli markkeeraukset jotka heitettiin soutuveneestä.

1808641.jpg

Samaan aikaan kun oli markkeeraukset sua edeltävä koira teki hommia hakuruudussa. Markkeerauksen jälkeen tuli ohjaus joka lähetettiin tuosta samasta paikasta (kuvassa etualalla) ulos suoraan ja sanoisin että matka aika pitkä ehkä 60-80m? No Eddieä jäi painamaan tuo markkeeraus niin paljon että en saanut sitä siitä ohi kertakaikkiaan, sen lisäksi tuossa oikealla plutrasi koira nro 1 kaisilikossa joka selkeesti häiritsi ja hämmensi Eddieä, uusi tilanne, oli liian monta "liikkuva" osaa eikä enään uskonut mun ohjaus käskyjä. AIVAN liian vaikeat häiriöt meille vielä etenkin kun piti saada markkeeraus paikan ja ruudun välistä menemään koira. Koitin lähettää Eddie toisesta paikasta- tuosta kuvasta oikeammalla mutta se oli moka, astuin mm liian pitkälle märkään kohtaan ja tippusin melkein vyötäröä myöden "liejuun" enkä päässyt omin avuin pois...."kun olin imeytynyt suohon:)"! Sekään ei auttanut meitä ja tuulesta ei ollut tässäkään mitään apua. Itseasiassa se vähän mitä tuuli niin tuli hakuruudusta hajuja suoraan ohajukseen... Jos oikein tarkkaan katsoo alla olevaa kuvaa niin suurinpiirtein keskellä kaukaa on keppi pystyssä, se oli mihin piti ohjata koira.(tavallaan sen kaukaa olevan kaislikon ala reunan alapuolella..)

1808645.jpg

Tämän jälkeen oli haku niin että sun jälkeen tuleva koira tuli tekee markkeeraukset ja ohjaus saman aikaisesti , eli laukaukset tuli sillä aikaa kun koira hakuruudussa jne Sattui äänekkäämpi ohjaaja meidän perään ja selkeesti epäonnistuminen ohjauksessa ja kova ääninen ohjaaja vieressä hämmensi Eddieä selkeesti niin että haku kärsi, toi  nopsaa maalta 3 lintua ja en saanut sitä enään kaislikkoon hakemaan lokit. Oli sellainen huolestuneen hämmentynyt ilme päällä ja tuli minulta kyseleen ja pyörimään no en ihmettele oli taas niin monta uutta tilannetta ja ollaan treenattu tavallaan liian helppoja tehtäviä näihin häiriöihin verrattuna. Lisää häiriö treeniä ja toisaalta ei haittaa vaikka käydään monessa kokeessa koska emme ole valmiita VOI luokkaan missään nimessä niin saadaan tällä tavalla hyvää treeniä. Itse kun tietää että koira on hyvä niin ei ne nollat merkkaa mitään ja luotan siihen että vaikka ollaan tehty helppoja tehtäviä niin se palkitsee sitten myöhemmin. Ja taas pystyin luotamaan siihen että pysyy kun tatti laukauksissa, tuo kaikki käteen jne Kyllä tuntuu että AVO luokan kokeet vaikeutuu vuosi vuodelta, toisaalta niin siten saa "valmiimpia" koiria VOI luokkaan mutta silti tuntuu että harppaus ALO luokasta AVO luokkaan on aika iso myös jos miettii näitä kokeita.Pitäisi melkein olla häiriöt treenattu ennen AVO luokkaan menoa...ja niinhän se on luokkaa ylempää pitäisi aina olla ja tässä valossa niin me emme ole noitten häiriöiden suhteen...

Kisa arvostelu tässä


Minulla oli Muru tahallaan mukana niin että se luulisi että on menossa kisaamaan. Teinkin sitten parkkipaikalla Murun kanssa seuraamisia joka alkoi sujumaan tosi hyvin. Tekee varmaan hyvää kun joutuu malttamaan eikä pääse hommiin. Häiriöt oli hyvät, kuului laukauksia, muita koiria ja ihmisiä ja "kisatunnelma".