Eilen oli taas törkee ilma = räntäsade. Päätin kuitenkin jatkaa suuntien testaamista nyt pihalla Edin kanssa. Olin viennyt Edin näkemättä 2 damia n 20 m jokaiseen suuntaan kohdasta mihin sitten Edi lähetetään. Damit oli myös "piilossa" eli ei näkyvissä. (Eddielle teen nyt kaikki harjoitukset näin vaikka hän näkee kun vien dameja niin sijoitan ne aina ruhon ym alle jotta tarkentaisi tarkemmin nenällä eikä teksi isoja rundeja+ että kuuntelisi paremmin pilliä)Eli harjoitus oli sokkona. Ekana Edi ei hiffanut (lähti tulee mun luoksi = tohkeissaan) mutta tokalla yrittämällä (päätin että en helpota vielä kuitenkaan) niin alkoi sujumaan, totteli pilliä hyvin ja otti suuntia. Aika "helpolla" olen saanut tuon pilli pysähdyksen sille opetettu kun se näyttää toimivan. Pysähdys on tarkoittanut sille herkkua mutta nyt en enään palkkaa pysähtymisestä vaan siitä kun ottaa ohjeita sen pysähdyksen jälkeen. Palkkaan toki välillä myös pysähtymisestä jos ollut eritysen "vaikea"/"näyttävä" niin lentää super herkku.. Eli seuraava "testi" sitten omenatarhaan. Tehtiin myös kantamis harjoituksia, kun herrahan tuo todella nätisti mun käteen mutta jos käsken istumaan niin dami tippuu, (Murulla oli joskus sama juttu) ei olla istuttu dami suussa, mutta se on aika äkki opetettu. Nyt jo kahden kerran jälkeen pysyy aika hyvin. Lopuksi vielä tehtiin seuraamista. Murulle tein sokkona eteenlähetyksiä  niin että heitin aina häiriödamin sivuille jota ei saanut ottaa. Pari kertaa mainas lähteä häiriölle mutta nopesti se hiffasi ja otti aina suunnan mun kädestä. Murulle tehtiin myös seuraamista, seuraa hyvin mutta perse vähän vinossa, eli kulkee vinossa ja yrittää katsoa minua. Sivulle tulo on parantunut. Lopuksi pari istaaltaan seiso käskyä kun oli vieressä.

Autokäyttäytymisestä ajattelin nyt ottaa sellaisen lähestymis tavan että kun ovat nätisti esim kauppa ym reissut (ei siis treeni/lenkki reissut) niin vahvistan sitä, naksuttamalla + makupala perään(heitto kalentereitten läpi). Vahvistan sitä hyvää käyttäytymistä. Kun Muru haukkuu itsensä ulos autosta kun tullaan treeneihin tai lenkki paikalle jatkan sitä että en avaa ennen kun hiljaa. Jatkan kävelemistä auton ympäri kun luukku auki että pitää pysyä. Heitän namit maahan ja annan luvan tulla autosta ulos. Nyt on 1kk kuuri JOKA KERTA kun ovat autossa, katsotaan mikä tilanne sitten....

Eddie ei ole vielä Murusta mitenkään kiinnostunut ovat ihan kahdestaan olleet koko viikon keskenään, ensi viikolla sitten ovat erikseen. Ihanaa kun taas tämä juoksurumba on sitten ohi puoleksi vuodeksi.

Tuulilta tuli kuulumisia että ovat menossa maaliskuussa kahteen TOKO kokeeseen (AVO luokka) ja mahdollisesti BH kokeeseen keväällä. Maaliskuussa Mäntän talvinomeessahan Jasu on Murun ja Eddien kanssa samassa joukkueessa "Vesipedon joukkue"!

Maaliskuun Tampereen näyttelyyn on myös tulossa mukaan Liisa & Wilda!