On ollut kiireinen viikko ja isäntä on koko viikon reissussa joten koirat olleet koko minun työpäiväni yksin.(n 8-9h), tuntuu että energiaa oikein pakkaantuu, hienosti on kuitenkin iso E jaksanut olla koko pv Murun kanssa kahdestaan, mitään tuhoja ei ole ollut. Yhdet pissit oli lattialla, epäilen "pissa raidasta" päätellen (matossa) että Eddie on ollut asialla, söivät luita norm enemmän ja ovat juonneet sen mukaisesti. Tätä ei ole tapahtunut ainakaan 6 kuukauteen! No ei se haittaa!

Tänään oli joka kuiset WT treenit, tällä kertaa Nousiaisissa Kirsin vetämänä. Ajattelin että tulee ongelmia kun minun oli pakko ottaa Eddie mukaan en millään raaskinnut jättää taas 3h yksin illaksi kun oli koko pv yksin. Treenipaikan lähelle ei saannut viedä autoa joten ei auttanut muu kuin raahata molemmat mukaan pellolle johon kesti noin 15min kävellä Kirisin pihalta. Eddie oli aivan tohkeissaan tietty kun pääsi mukaan ja oli paljon muitakin koiria mukana. Ajatukseni oli että en treenaa Eddien kanssa mitään vaan laitan sen puuhun kiinni ja sillä sipuli, sillä varuksella että saattaa huutaa...No laitoin kiinni ja ekat 10min hiljaa, kävin palkkaamassa välillä, seuraavat 15-30min vinkumista ja ihmeellistä haukkumisen ja vinkumisen välimuoto, Juha kävi kerran räyhäämässä sille. Sitten loput 1h istui lähes hiiren hiljaa vaikka olin pellon toisella reunalla, paljon koiria, dameja lensi, koirat nouti jne Olin todella tyytyväinen että rauhoittui ja seurasi vaan tilannetta, ihanaa jos oppii olemaan noin "puussa kiinni". Kävin tietyin välein palkkaamassa hiljaisuudesta.Tietenkään ei mitenkään hyvää ottaa mukaan seuraamaan treeneiä mutta nyt ei ollut vaihtoehtoja :)

Eli varsinaisissa treenissä treenattiin pääasiassa malttia. Paikallaoloa rivissä (istuen) josta kutsuttiin vuorotellen koirat luokse. Muru nousi vaan pari kertaa seisomaan muuten meni hyvin. Sitten käveltiin koirien taakse rivin läpi ja koirat ei saannut muuttaa asentoa. Siinä Muru nousi ekaksi seisomaan, toisella kertaa pysyi. Seuraavaksi tehtiin seuraamista ensin hihnalla sitten takaisin ilman hihnaa "kujan" läpi jossa koiria ohjaineen molemmin puollin. Muru suoritui ihan hyvin (meidän piha treenit on tuottanut tulosta) lähinnä ongelma on että katson itse alaspäin kun yritän vilkuilla Murua että mihin se katsoo. Muiden piti sitten kommentoida toisten seuraamisen. Sitten mentiin uudestaan riviin ja koirat jätettin istuma paikallaoloon ja Kiris heitti dameja koirien eteen ja taakse ja koirat ei saanut ottaa niitä, tämä meni meillä ihan hyvin, nousi pari kertaa ja oli tulossa minun luo, ei damille. Jatkettiin samalla rivilä niin että Kirisn nimeämä koira nouti heiton joka tuli eteen tai taakse, tämä vaati hyvää paikallaoloa että koira pysyy kun viereinen koira lähtee noutoon. Tämä meni myös ihan ok, Muru nouti kerran ja oli ensin hämmentynyt että saako nyt noutaa... Lopuksi tehtiin kolmesta pelto kulmasta kolmessa ryhmässä markkeerauksia, heitettiin siis toisilemme ja idea oli että pari koiraa noutaa ristiin/samaan aikaan jne. Tämä meni kivasti, Muru markkeeras ne hyvin ja saatiin ihan hyvää 1 markkeeraus treeniä. Kaiken kaikkiaan kivat treenit ja nimenomaan toi hallittavuus osa oli tärkeää, kiitos Kirsi!

Nanne ja Biko oli myös mukana ja Ropi ja Juha. Ropi & Juha oli lähinnä seuraamassa treenejä, kasvattamassa malttia! Ropi olisi ollut valmiina noutamaan joka ikisen damin mitä maasta löytää, joten maltti harjoitukset teki Ropille hyvää. Jotkut tehtävät oli kyllä jonkun verran liian vaikeita vielä Ropsulle.