Sain itseni raahattu Mänttään vaikka oli kauhee flunssa päällä - itse asiassa la oli  jo hiukan parempi olo mutta kyllä olin aika kuitti. Onneksi sain olla Tuulin luona yötä niin ajomatka ei ollut niin rankka. Kiitos Tuulille perheineen ylläpidosta! Jasu oli ennestään tummunut ja oli muuten itsevarma itseensä :) Pihalla kun koirat ensin tapasi niin Jasulla ja Eddielle tuli eteen "kumpi on pomo" dilemma -homma ratkesi aika pitkälle muutaman minuutin tujottamisella pihalla jäykkänä joka laukesi Jasun kyljen kääntöön ja pois kävelemiseen. Hienoa koirankieltä! Sisällä Eddie vältteli Jasua -  mutta ei mitään sen kummempaa. Jämsässä oli muuten
L U N T A ja koirat silminnähden nautti hangesssa juoksemisesta kun sitä ei ole tarvinnut täällä Turussa harrastaa tänä talvena...

Lauantaina kun päästiin koepaikalle niin Eddie oli aika nopeasti vuorossa AVO luokassa - mokasin kun otin suoraan autosta Edin olisi pitänyt ottaa koiran "haltuun" paremmin. Kuulo ei ollut oikein päällä kun virtaa liikaa. Koe alkoi 2 markkeerauksella jonka toisen heiton Eddie tujotti ampujaa eikä nähnyt heittoa. Nouti siis toisen. Jonka jälkeen oli melko pitkä eteenohjaus hakkuualueen läpi - en saannut damille asti ja otin tilanteen harjoituksena enkä tankannut sitä lisää. Hakua oli lopuksi ja meni ihan ok -vähän juoksenteli turhaan höyrään ensin mutta en ottanut siitä paineita kosa haku sillä on muutenkin hyvä. Tyytyväinen on että maltti oli erinomainen eikä eka parityöharjoitus vieraan koiran kanssa aiheuttanut kiihkoa tai mitään ongelmia. Palautukset kaikki käteen. Harjoiteltavaa on nyt seuraamista ENEMMÄN maastossa, minun pitää oppia lähettää koira aina oikeasta kohdasta eikä hosua + että koiran rintamasuunta on oikea. Myöskin Eddien kanssa enemmän markkeerauksia että oppii että ei jää tujottaa ampujaa liikaa.
Muru starttasi sitten ekan kerran VOI luokassa vaikka olikin epävirralliset ja leikkimieliset kisat. Alkoi 3 markkeerauksella, 2 markkeeras näöllä(toinen en varma näkikö) ja 1 kuulolla. Nousi laukauksesta ylös ja otti pari askelta. Kaikki damit talteen. Ilmoitin "tuomarille" että otan treenin kannalta ja pistin hihnaan välillä jos oli malttamaton josta varmaan tippui pisteet vaikka damit tallessa. Sitten n ehkä100m ohjaus hakkualueen läpi ja se meni laakista suoraan damille melkein vaan yhdellä käskyllä - MAHTAVAA! Lopuksi parityönä hakua, meni ihan ok. Ei kiihtynyt toisesta koirasta jne. Meidän pitää nyt keskittyä Murunkin kanssa lähetyksiin, minun pitää päättää otanko sivulletulokäskyn jossa saa seistä kun istuminen ei ole sille mieluinen,treenata laukauksen kanssa malttia.
Jasun suoritusta näin vaan osan mutta teki hienosti hommia, kaikki osa alueet ALO luokassa mallikkaasti läpi. Riistaa on viimeksi taipparissa nähnyt eikä siinä ongelmia, hiukan kuumeni fasaanista -oli eka kohtaaminen. Meidän sijoituksesta en tiedä kun lähdettiin ajoissa ajamaan kotiin - mutta eihän pisteillä väliä kun otettiin treenin kannalta - nyt tietää vähän missä mennään.

Eddielle otettiin vielä ennen kotiinlähtöä eteenlähetyksiä ja pari pysähtystä ja hyödynnettiin vierasta maastoa+häiriöitä. Hyvin meni.

1380540.jpg
Jasu siristelee
1380544.jpg
Jasu "nuuhkaisee" Murua - Jasu näyttää jättiläiseltä muihin verrattuna :)

1380552.jpg
Keltaista koiraa on parempi kuvata huonossa valossa muuton mustia möykkyjä - Jasulla hyvä ilme!