Koska olen vielä tämän viikon lomalla niin pääsin  Paraisille treenaamaan päivällä. Tehtiin kuivassa kaislikossa ensin hakua jossa riistat aika lähellä - ajatuksena että koirat ei aina pinkoisi sinne kauas. Eddie haki hyvin riistat sieltä, myös Muru haki hyvin (annoin vaan hakea 2-3): yritin Murun kanssa kiinnittää enemmän huomiota siihen malttiin ennen hakuruutuun menemistä. Sen jälkeen tehtiin vesiohajuksia, tarkoitus oli ottaa Murulle melko pitkä vesiohjaus sokkona avoveden yli kaislikon reunalle, sain Murun noin 70% matkasta eteenpäin sitten loppui usko ja koko tehtävä meni vähän plörinäksi Murun osalta koska alkoi tiirailee soutuvenettä ns odottamaan että sieltä lentää jotain. Ei enään lähtenyt "tyhjän päälle" eteen. Sitten tehtiin lähemmäs markkeeraus ja sitten siihen perään saman paikkaan "sokkon" eteenohajus se meni sitten ok. Eli mun täytyy nyt alkaa vahvistaa tuota linjaa että saan sen vaan ulos ja ulos ja ulos vaikka maailman tappiin asti ja ehkä taas tehdä sitä että ei koskaan Murulle markkeraus heittoja saman aikaan kun treenaan linjaa se alkaa yhdisteleen niitä. Nyt tarvitaan PALJON vesiohajus treeniä ja PIAN. se on jäännyt vähemmälle nyt ja huomaa että heti kärsii. Eddielle tehtiin samalla tavalla kun Murulle lopuksi heitto ja sitten ns sokko samaan paikkaan, x2 nämä sujui hyvin. Tajusin nyt että ei saa tulla tilanteita että ne tulee ohjauksesta pois ilman että tottelee mun ohj käskyä, eli aina palloheitin mukaan että saa "pelastettu" tilanteen jos tarve vaatii...
Sitten tehtiin vielä toinen laajempi haku jossa 2 lokkia  vedessä niin että piti hakea uiden ja maalla 4 riistaa. Pistin Eddien hakee ne lokit ja maalta 2, haki ne hyvin ja meni hyvin uiden hakemaan. Sama Muru haki lokit hyvin, sitten kyllä olisi viihtynyt enemmänkin kaislikossa ja mun piti käskyttää se maa alueelle. Mutta hyvä haku kaikenkaikkiaan. Muru tiputti 2 kertaa lokit kun palautti märkänä ja ravisti, helkutti. Eddie palauttaessa pudotti yhden mitä se ei ole oikestaan koskaan tehnyt muuten kaikki käteen.

Meillä oli paperit vetäämässä Pohjan NOME kokeeseen mutta ei ole kuulunut mitään (nyt 16-17.8) joten oletan että ollaan varakoiria eikä mahduttu mukaan. Sitten odotetaan että kuullaan jotain Ahvenenmaalta ja seuraava onkin sitten jo oman seuran kokeet. Apuva pakko mahtua mukaan kokeisiin kun on päästävä starttaamaan!(ihan että sa omat kisahermot saman vireseen kun viime syksynä ja koirille tulee rutiinia)

Kuulin että Wildakin on päässyt jo kyykysjahdissa hommiin ja on noutanut kauden ensimmäsien kyyhkyn.