Nyt on sitten meillä virallisesti kisa kausi pulkassa. Nyt lauantaina oli meidän viimeiset NOME kisat. Yritän kyllä talven aikana kisata TOKOssa jotta  voin kesällä keskittyä pääasiassa VEPEen ja NOMEen.  Murun ja Eddien kisatavoitteet on päivitetty,  kisa arvostelut, pentu info, treenivinkki ja tulevat menot.

Eilen la aamulla starttasin ensin Murun kanssa, pähkäilin kauan että onko vesi liian kylmä Muru mammalle mutta päätin kuitenkin kisata ja kyllä kannatti. Muru sao VOI luokasta tuloksen VOI3 ja hilkulla VOI2!! Koe oli parityönä (parina Vesipedon Trombi "Ropi"), Muru sai aloittaa haulla, jossa oli vain 3 riistaa 2 täysin vedessä kaislikossa ja korppi maalla. Muru haki todella sinnikkäästi ja kaukaa koko ajan, oli vedessä kauan ja sinnikkäästi. Löysi annetussa ajassa 2/3. Olisi varmasti löytänyt vielä kolmannen hetken kuluttua jos olisi ollut vieä vähän aikaa käytettävissä. Epäilen että Muru kävi ns "liian" kaukaa ja siksi yksi lokki jäi sinne. Korppi oli uusi tuttavuus mutta ei haitannut Murun menoa. Sitten tuli 1 markkeeraus rannan suuntaisesti jonka jätettiin sinne ja siirryttiin ohjaukseen joka oli meille liian vaikea jälleen, lahden yli maalle. Sain menemään 1/4 matkasta, luovutin koska tajusin että ollaan palkintosijaissa kiinni ja haluan että markkeeraukset onnistuu. Eli jatkettiin markkeerauksilla, jo heitetty oli vedetty pois ns haavakko ja vedetty maihin laahaus jälkenä. ja ennen sinne lähettämistä tuli toinen markkeeraus. Muru muisti molemmat hyvin ja hiffasi lähteä laahaus jäljen perään maihin vaikak pudotus oli vedessä. Malttoi hyvin, ei äänellyt, eikä palellut nin paljon kuin viimeksi mutta nyt oli koko ajan liikkeessä. Olin todella tyytyväinen Murun työskentelyyn, jos ensi vuonna satsaan vähän enemmän treeniin se 1 saattaa sieltä napsahtaa!! Minulla oli lainassa Bikon "lämpö takkI" ja se oli Murulla koko ajan kokeen jälkeen päällä, myöskin liikutin jonkun aikaa kokeen jälkeen ja kuivatin hyvin. Kotona vielä venyteltiin ja käytiin saunassa - Muru ei ollut yhtään jäykkä su aamulla.

Eddie starttasi AVO luokan iltapäivä tyhmän viimeisenä ja oli aivan pasmat sekaisin - pitkä odotus autossa 6h oli vissiin tehnyt tehävänsä. Oli harvinaisen tottelematon ja nokka oli koko ajan maassa. Missas 2 markkeerauksen- mielstäni sen takia kun ei keskittynyt kuten normaalisti ja ohjauksessa ei lähtenyt menemään ja päätin keskeyttää jotta en tee hallaa juuri kauden loputtua kun ollaan saatu vesiohjaukset menemään nyt vähän paremmin. Ei ollut vaan meidän päivä. Aina ei voi olla voittaa :)

Taippareihin oli tullut tutustumaan Pepe isännän ja emännän kanssa Hangosta, muille ei sopinut tai oli sairastumisia. Mutta otetaan uusinta ensi vuonna toukokuussa. Jenny & Jani seurasivat vähän aikaa AVO luokkaa ja sitten taippareita. Heillä oli Pepe mukana joka oli mukavan näköinen ja oloinen hujoppi, Pepe on ollut treenaamassa hakua ja TOKOa.

Summa sumaruun kaudesta; Eddie ylsi tavoitteisiin melkein - VOI luokkaan siirtyminen jäi vielä NOMEssa mutta muissa lajiessa tavoitteisiin ylettiin ja MEJÄ startti jäi vaan ajan puutten takia tekemättä. Muru saavutti tavoitteensa nyt eilen NOMEssa kun oli vaan tulos nyt ensin tavoitteena - ensi vuonna täytyy satsata NOMEEN täysillä koska Murulla ei enään kauheen monta kautta jäljellä. Yritän talvella keskittyä TOKOon kisa puolella ja sitten treenata viikottain NOMEen liittyviä asioita jos ei tule lunta aikaisin niin voisi MEJÄ jäljenkin tehdä. 

Ensi keväänä on tiedossa Vesipedoille huhtikuussa NOME koulutusta jota tulee huippu kouluttaja vetäämään, pentutreffit, TOKO koulutusta ja nuorimmille Vesipedoille taippari koulutusta ja taippareihin tutustumis uusinta. Ilmoittelen näistä sitten tarkemmin.