Lähdin la aamulla ajamaan 05.30 Alavudelle NOME kokeeseen ja samulin sukulaisia moikkaamaan, piti lähteä jo pe illalla mutta poskiontelot vaivasi niin että piti mennä lekuriin vielä illalla. Joten eiku aikainen herätys - ehdittiin just ja just 10.30 paikalle. Ehdin jopa seuraamaan 3 koiran suoritukset ennen kuin oli Murun vuoro. Muru oli autossa aivan kiihkona - arvasi mitä tuleman pitää - mentiin odotus paikalle ja pissille (molemmat;))...odottaa vuoroa.. Muru rauhoittui ja alkoi ahneuksissaan tarjoamaan minulle kaiken näköisiä temppuja (peruuttamista, kielen kanssa lipomista, pään heilautusta jne) siinä kun odoteltiin. Olin aika hermona itse kun huomaisn kuinka tarkka tuomari oli  -huomautti pienistäkin asioista. Tuli meidän vuoro, aloitettiin 2 markkerauksella veteen/kaisilikkoon (kaislaa sellaista paikoin lyhkäistä) heitot tuli lähes linjaan, matka oli pitkä ja heittojen/laukausten väliin tuli tauko. Muru pysyi laukaukset mutta varmuuden vuoksi sanoin sille laukausta ennen aina uudestaan PAIKKA. Peppu pysyi mutta ei siinä paljon vaadita että lähti...annoin luvan ja haki molemmat viivasuoraisesti ja käteen - kopitin itse huonosti toisen. Sitten mentiin hakuun joka oli osaksi maalla ja osaksi sellasiessa märässä kaisla ruoho maastossa. Sieltä piti hakea 2 - Muru haki ne nopeasti. Siirryttiin ohjaukseen joka oli veteen noin 60m suoraan ulos matalaa kaislan halki, Muru lähti yhdellä käskyllä melkien perille asti alkoi empimään sanoin uudestaan eteen ja sitten pillitin SIIINÄ käskyä ja vesilintu (oliko tavi?..tosi pieni) oli tallessa. Aivan viivasuora nappi suoritus - hyvä me! Sitten jatkettiin hakua ja Muru haki TODELLA hienosti ja käytti tuulta järkevästi - haki ekana koiran kauimmaisen ja toi siis kaikki riistat. Tiukkakin tuomari kehui hakuamme - oltiin aika ylpeitä Murun kanssa itsestämme :) sitten tuomari sanoi riippuen miten on passissa niin katsotaan tulosta.. eli oltiin ykkösessä kiinni. Alkun pasissa meni hyvin Muru oli rauhassa - sitten kun tuli laukaukset vinkui 2 kertaa - se oli siinä! Arvasin heti että nyt rokotetaan varsinkin kun kyseinen tuomari on tästä tarkka. ja niinhän siinä kävi saatiin hieno AVO2 tulos :) Muru oli viimeksi passissa hiiren hiljaa joten en otin sellaisen en huomaa sitä tyylin ensi kerralla teen kun muutekin röyhkeesti käsi taskuun ja rapisuttaa namipussia ja käännyn selkä väärään suuntaan jne...=olin kokematon tässä tilanteessa ja tohkeissani hyvästä suorituksesta...

KISA AVOSTELUT LISÄTTY !!

Edin kanssa oltiin sununtaina vuorossa. Edddie oli odotus paikalla rauhallinen. Koe alkoi haulla -hausta piti tuoda 2. Eddie toi ne nopeasti. Sitten ohjaukseen joka oli helppo ja lyhyt rannan suunatisesti noin 20-30m. Ekalla lähettämällä vesi veti ja meni vasemmalle otin heti uuden alun ja lähetin kunnolla meni suoraan ja siinä pillityksellä otti variksen. Sitten 2 markkeeraus veteen, Eddie katsoi tokan heiton väärään suuntaan epäilevät että joko se VOI laukaus tai sitten kaiku ja hylsyn tippuminen suoraan eteen hämäs sitä. No haki sen minkä näi ja sitten ei muistanut toista vaan muisti suunnan mistä hämäävä ääni oli kuulunut ja lähti sinne päin mutta haulla (uiden nenä auki) löysi toisenkin - mikä oli hieno homma koska lähti ns tyhjän päälle mun käden liikkeestä vaan ulos veteen. Sitten jatkettiin hakua ja Eddie teki myös mahtavaa hakua - toi 5/6 -ei tarvinnut jatkaa. Ossi ei päästänyt meidät jäljelle kun toinen markkeeraus meni hakuna - sääntöjenmukainen tuomio :) saatiin ALO2.

Oli meillä hieno viikonloppu itselläni tuli lisää itseluottamusta ja varmaan Murun onnistuminen ohjauksessa teki sille hyvää vierassa paikassa. Olin viikonlopun antiin TODELLA tyytyväinen. Oli kiva kisata molempien kanssa ja tehtiin oikeesti töitä kimpassa ja hauskaa yhdessä oloa!

La ilta lenkkeiltiin bortsu Rudyn kanssa & Sannan kanssa ja olin koko la pv syömättä kun jännitti niin paljon että illalla tuli sitten syöty kuin hevonen :) saunottiin ja oltiin valmiina nukkumaan. Murun PITI nukkua mun polvitaipeessa jälleen...siitä on tullut oikein vielä enemmän mamman tyttö metsässäkin piti mun perässä kulkea ja käydä mun kättä tökkimässä.... Eddie väisteli Rudyä kun eivät ole bestiksiä, kaartaa kaukaa ja välttää olemasta Rudyn lähellä - mamman poika - yrittää olla kun ei olisikaan ja väistää konfliktia -hieno jätkä!

Tullaan varmana ensi vuonnakin Alavuudelle kisaamaan - paikka oli hieno - ajomatka pitkä mutta kun käy sukuloimassa samalla niin mitäs siinä :)

Tällä viikolla pidetään mahd paljon treeni  taukoa- ensin viikonloppuna sama "rumba" edessä...

Wilda on ollut jälleen sorsastamassa ja tuonut eilen 4 sorsaa....hineo likka! Menenkin heitä moikkaamaan huomenna Paraisille - samalla vanhempia moikkaamaan.