Lauantai päivä vietettin aurinkoisessa ilmassa Salon Seudun Nuuskujen järjestämässä ohjaustreeneissä jota Ossi Kähärä veti. Treenit oli ohjauksen perustreenit jossa käytiin läpi miten lähdetään opettamaan linjaa (eteen) ja sivusuunnat. Suurin osa tehtävistä oli meille tutut. Asioita mitä meille jäi mieleen tai  ns "käteen"  oli että Murun kanssa lähden parantamaan pillipysähdystä sillä että käsken istumaan (mikä on tuttu vahva käsky) ja sitten vahvistan pillillä, pikku hiljaa jätän suullisen käskyn pois, eli lähdetään vähän ns alusta sen kanssa. tämän päivän tehtävissä oli selkeesti huomattavsissa se että jos Muru kuvittelee tietävänsä missä dami on niin pillipysähdys ei toimi muuten ok. Mutta se täytyy saada varmemmaksi, huomasin myös että pillipysähdys toimii paremmin kun Muru on kasvot minua päin, eli niin kun olen treenannut. Ossi neuvoi myös harjoitella pillipysähdyksiä kun koira juoksentelee ympärinsä - sitten palkkaa mm noudolla esim taakse tai makupalalla. Toisena asian aniin sivi suunnissa minun pitää pidentää matkaa Murun ja minun välillä vielä huomattavasti, siihen 100m, ei pidentää sivuille damien etäisyyttä enempää.

Kaiken kaikkiaan mukava aurinkoinen päivä ja kivaa olla uudessa maastossa ja jutustella naapuri alueen nuuskulaisten kanssa, kiitos järjestäjille ja kouluttajalle!

Iltapäivällä olin vielä Nannen kanssa lenkillä  ja tehtiin pienet treenisessiot. Treenasin Eddien kanssa 3 ykkösmarkkeerausta jossa pidensin aina etäisyyttä, meni hyin, palautukset ei enään niin "villit". Sitten hetken kuluttua otin kolme eteenohjausta samaan kohtaan samoilla etäisyyksillä max n 50m. hienosti eteni ns sokkona tutulle alueelle, Nanne lisäsi aina damin samaan kohtaan. Otin nyt käyttöön SIINÄ käskyn/ lähihaku pillityksen.

Koirat kävi lopuksi uimassa meressä ja näyttí siltä että nauttivat täysillä, kaikki kolme ui rinta rinnan.