Taas oli maanantaisen tapaan VEPE treenit. Ilma ainakin suosi oli varmaan 25 astetta lämmntä illalla vielä ja erittäin kosteeta. Eddielle tein veneen haku noin 20m. Haki hienosti, päästää vaan irti köydestä turhan aikaisin(ei käteen asti) mutta sitä harjoitellaan sitten erikseen. Kuitenkin tuo sen rantaan asti. Sitten otettiin veneestä hyppyä täydeltä matkalta, istui rauhassa ja hyppäsi veneestä ekasta käsystä. Murun kanssa otin pelkästään AVO luokan yhden veneen tuonti jossa istutaan molemmat veneessä ja muru hyppä 30m veteen ja vetää veneen rantaan. Hyppäsi hienosti ja otti heti köydestä kiinni, korjasi otetta kerran ja jäi empimään hetkeksi että hetkinen Nina on veneessä mihin vien tämän? sitten tajusi ja lähti menemään tyhjään rantaan. Tässä kohtana olen aina hiljaa ja annan sen meittiä hetken niin sitten se aina lähtee menemään oikeaan suuntaan.

Samalla kun avustelin muita rannassa kävelin lammen ylli (yhdessä kohtaan polveen asti vettä) ja vein damin toiselle puolelle ja otin lopuksi Muurlle eteenohjauksen lammen yli ns sokkona mutta dami oli pystyssä ja selkeesti se näki sen kun näytin hetken kädellä. Näitä me nyt tehdään jonkun verran ja sitten siirryn täysiin sokkoihin.

Muru löysi VEPE rannasta matalikossa kuolleen kalan, haisteli vedenpintaa todella äännekkäästi(nokka tuhisi) ja sitten alkoi tassuilla yrittää sitä ylös ja työnsi pään veden alle...oli vissiin kiva leikki.

Tajusin tänään aamulla kun ajoin töihin että yleensäkin minun ei kannata pysäyttaä Muru kun se juoksee ohjauksissa minusta pois päin (silloin pysähtyy huonosti) vaan otan ensin luoksetulo pillitys joka on vahva ja sitten kun lähtee tulemaan kohti niin pysäytän. (siis vedessä ja maalla) Tuli sellainen välähdys aamulla :)

Labradori leirillä tehtiin muuten pysähdys kun koira palauttaa damia eli dami suussaa - aika moni koira ihmetteli tätä, Muru pysähtyi ihmeen hyvin. Siinä pysäydettiin ja sitten tuli 1 markkeeraus ja sitten luokse ja hakemaan markkeeraus.

622078.jpg

Eddie ja lokki