Lauantai ja Sunnuntai päivä meni oman yhdistyksen NOME leirillä. Kotoa paikalle oli vaan 30min joten kävin kyllä ihan kotona nukkumassa omassa sängyssä. Mutta muuten viikonloppu meni aika pitkälle siellä. Kouluttajia oli monta ja AVO ja VOI kouluttajina oli Ruotsista asti tulleet Karin ja Lena (www.streamlights.se). Lauantaina olin Eddien kanssa AVO ryhmässä ja sunnuntaina Murun kanssa VOI ryhmässä. Päivä oli kuuma ja sen kyllä huomasi Eddien vauhdissa ja jonkun verran otti häiriötä muista koirista kuitenkin suoritti tehtävät ihan OK kun helpotettiin. Iltapäivällä olitiin veden ääressä ja siellä tuli taas ilmi tämä viime vuoden "veteen eteen" ongelma.  Sain hyviä vinkkejä siihen ja jopa päivän lopuksi molemmilta yksityisopetusta kun teettivät meille tehtävät joka ns avaisi sen "lukon" eli kun Eddie odottaa että joku läiskähtää vedessä ennen kun lähtee linjalle. Nyt meidän pitää tehdä helppojen vesien ylityksiä ees taas pelkkiä helppoja ja ei saa heittää mitään, alussa pitää olla tosi helpot että vaan menee. Huomattiin myös että se on käsi joka aiheuttaa sen että tulee epävarmaksi. Nyt pyrin tekemään heidän ohjeensa mukaan mahdollisimman monta toistoa ja sitten pikkuhiljaa vaikeutan, jotta päästään taas takasiin siihen pisteeseen jossa oltiin 2 vuotta sitten. Eddien vesipalautukset ja markkeeraukset olivat edelleen hyvät.. Sunnuntain iltapäivällä tein myös Eddien kanssa uudestaan ne vesi tehtävät ja meni tosi hyvin ja innokkaasti nyt vaan kun maltan edetä mahdollisimman hitaasti.

Murun kanssa tehtiin kaiken näköisiä markkeeraus tehtäviä jossa oli yhdistettyä linjaa, hajualueen ylitystä, pientä hakua ja ennen kaikkea hallittavuutta. Muru suoritti tehtävät ihyvin siihen nähden että hallittavuus ei ole nyt paras mahdollinen - ei enään varmaan tule ihan täydelliseksi kun Muru alkanut ottaa jo "muumo oikeuksia". Ilahduttavaa oli myös että Muru oli koko päivän minun mukana ja suoritettavien koirien lähellä (koska olin osa aikaa myös tulkkina) ja oli rauhallinen ja hiljaa. Eddie oli Murun treeneissä mukana puussa kiinni koko päivä hienosti . Viikonlopusta jäi todella positiivinen kuva, kouluttajat kouluttivat positiivisen kautta, painottivat että harjoitelkaa heikkouksia eikä niitä asioita mitä koira osaa hyvin, olivat kannustavia ja huomauttivat että ei mikään ongelma ole niin iso että ei saisi koulutettu pois ja että ongelmia ei saa suurennella turhaan vaan miettii niihin ratkaisuja. Hyvä perusvinkkejä tuli kouluttamiseen ja etenkin huomasin että hajualueen ylityksiä ei ole tullut melkein yhtään treenattua niitä pitää nyt tehdä! Myöskin lähihaku on kannattaa opettaa hyvin koska siitä voi olla suureksi avuksi monessa tehtävässä myös NOME-Bssä.Monessa tehtävässä lähetettin kaukaa mutta kun piti pysäyttää tai ohjata koiraa niin siirryttiin lähemmäs ja helpotettiin sitä kautta.  

Ropi (Vesipedon Trombi)& Juha oli myös treeneissä ja olli hienoa katsoa Ropin innokkuutta ja upeaa nenän käyttöä ja mieletöntä intoa tehdä töitä. Myöskin pillin kuuntelu on todella hyvää. Harmillista että Ropilla käy suu turhan paljon mutta siihenkin Ruotsalisilta tuli hyviä vinkkjeä/kommentteja. Mm huomattiin että Ropilla ei käy suu kun ohjaaja ei näkyvissä tai kun hämmentyi että missä se ohjaaja on joten linkki luovutuksiin on varmaan tässä ongelmassa. Siksi on niin tärkeä että luovutus opetetaan positiivisen kautta jotta siitä ei tarvi tehdä numeroa - varsinkin kun kuuma ja työintoinen koira.

Eddie puussa kiinni koko su päivä seuraamassa Murun treenejä

Tässä muutama tehtävä mitä tehtiin päivän aikana:

laitan videoklipt myöhemmin jos ne onnistui

AVO ryhmässä:

  • Markkeeraus pöpelikköön jossa pudotus ei näy selkeesti (50m)
  • Lähihakua niin että koiralle ammutaan mutta sielä ei ole mitään kun koira hakee hetken niin avustaja laittaa damin alas. (avustajan rooli tärkeä)
  • Muisti dami maalle, niin että koira menee ala mäkeen eikä näe määränpäätä, markkeeraus veten palauttaessa toinen dami laitetaan samaan kohtaan jolloin laitetaan myös veteen linjalle.
  • Vesipalautus treeniä jossa koira joutuu nousemaan pitkälle maalle

VOI ryhmässä:

  • Parityönä, kakkos markkeeraus linjaan josta ensin yksi koira PITÄÄ ottaa lähin sitten toinen ottaa linjana kauemman(lyhyemmän hajualueen yli) ja sitten vaihdettiin toisin päin
  • Hakutehtävä jossa piti lähettää avaran alueen sisään metsään (maastovaihdos)
  • Markkeeraus jonka koira noutaa ja sen jälkeen tulee laukaus ohjaukselel joka on 1 markkeerauksen yli
  • Vedessä vietiin muistidami lammen toiselel puolelle, suoritettava koira sai häiriön vasemmalle mutat piti silti lähettää eteen veteen muistipaikalle. Häiriö sitten noudettiin toisesta suunnasta