Perjantaina töitten jälkeen pakkasin tavarat ja koirat autoon ja lähdin ajelemaan kohti Hesaa - hakemaan Pimua ja Kaisaa. Oltiin seitsemän maissa matkalla Mäntyharjulle Vantaalta joten oltiin yhdeksän maissa perillä leirintä alueella. Pe ilta meni makkaraa grillaillessa ja paikkaan tutustumiseen.

Nukuttiin pienessä (todella pienessä :)) mökissä järven rannalla. Koirat rauhoittui mökkiin nopeasti, Muru minun jalkoihin, Pimu häkkkiin ja Eddie Kaisan kylkeen. La aamulla aikaisin ylös, koirat lenkille, koirille ruuat, peseytyminen ja aamupallalle. 9.00 kouluttajien esittely ja ryhmien kokontuminen, treenasin la Murun kanssa AVO ryhmässä ja su Eddien kanssa NOU ryhmässä. Onneksi maastot oli niin että kuljettiin autolla ja sain pidettyä aina toisen koiran lähellä autossa. Murun ryhmässä oli mm Murun sisko Muska(joka oli eleiltään/tyyliltään aivan kuten Muru!!) ja Muskan lapset Kessu ja Aamu. (=sukukokous ;) ). Tehtiin markkeerauksia, eteenohjauksia ja walk uppia! Muru suoriutui mainiosti tehtävistä. Sitä päivästä minulle valkeni että pitää harjoitella enemmän seuraamista vaikeissa maastoissa, sivulla liikkumista (äkkikännöksiä) ja eteenohjauksia myös vaikeissa maastoissa. Meinasi olla vähän totista kun satoi kaatamalla koko la päivä mutta ei se meidän treenejä haitannut. Pimu treenaili eri ryhmässä taipparijuttuja.(Kuulumiset pimun blogissa)Treenit loppui neljän- viiden maissa iltapäivällä - sitten syötiin, vietiin koirat järven lähelle lenkille, laitettiin kamat kuivumaan, osallistuttiin iltaohjelmaan (Timber walk up -  meidän joukkue voitti!), grillattiin ja sitten tulikin nukkumatti! Ja kyllä nukutti meitä ja koiria!

Su aamulla samat rutiinit ja nyt treenasin Edin kanssa Kaisan ryhmässä. Edin kanssa tehtiin vesinouto lokilla, pieni jälki pupuplla, eteenlähetykset variksella, dami nouto vedestä ja eteenlähetys veteen. Kaikki meni hyvin, olin tyytyväinen että Ed meni eka kerta eteenlähetyksen vedessä ja todella hyvin - alkaa olla siellä selkäytimessa. Kantoi pupakin jäljeltä niiin polleena ja leuhkana... Odotukset Edi oli rauhallinen eikä äänellyt eikä ollut levoton. Vesi noudoissa pysyy hyvin vaikka laukaukset lisänä. Edin kanssa satsataan nyt pillipysähdykseen, seuraamiseen, vesilinjaan ja pidempiin vesimarkkerauksiin.

Murun kanssa hyödynnin järveä ja otin lopuksi muutama vesinouto ja kokeilin lähettää tyhjänä veteen eteen ja pysäyttä - palkka heitto oikealle tai vasemmalle. (Kaisa apuna) Kaksi kertaa meni hyvin(kääntyi pillistä ja otti sunnan), empii mennä "tyhjänä" eteen kun ns "heittäjä" vieressä. Joten vesilinjaa reeniä enemmän! Palautti vedestä nyt todella hyvin.

Kaiken kaikkiaan hieno viikonloppu, nähtiin paljon tuttuja ja "sukulaisia", monenmoisia labradoreja ja mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia. Antaa taas perspektiiviä olla eri ryhmissä uusien kouluttajien kanssa, nähdä eri koiria ja ohjaajien toimintaa!

Kaisankin kanssa reissaaminen sujui mainiosti ei tullut mitään konfliktiä ja koirat oli käyttäytyi hienosti - kotimatkalla oli aika hiljaista takakontissa...

617738.jpg

617744.jpg

617754.jpg
Murun sisko Muistokas Muska = "Muska"

617768.jpg
Pimu noutaa lokin

617780.jpg
Eddie noutaa ison pupun jäljeltä

617789.jpg

617795.jpg
Edillä mietintä tauko..