Oltiin myöhään illalla Biko ja Nannen  kanssa VEPEilemässä koirkouluttaja Kaisa Hilskan kanssa. Olen sairaslomalla mahtaudin ja kauheen päänsäryn takia ja oli siinä ja siinä pystyinkö menemään kun koko pv ollut maha niin kipeä, illalla olikin jo sitten parempi olo ja iltaa myöden olo parani joten lähdettiin treenailee kuten sovittu.

Kun saavuttiin Kaisan luo niin koirat oli jotenkin erityisen "villejä" ja ne villitsi toisiaan takakontissa vielä lisää.. Kun päästiin rantaan joka ikinen karkasi autosta jne olivat aivan vauhkona koko porukka. Vihdoin kun kaikki saatiin järjestykseen niin aloitettiin Murun kanssa. Idea koko sessiossa oli että saadaan Murun vienti kuntoon (vinkkejä siihen kokeneelta monipuoliselta kouluttajalta) ja varmuutta Bikolle AVO liikkeisiin. Aloitettiin sillä että kaisa oli rannalla veneessä ja Murun piti vaan viedä hänelle  (1m) esine(meillä oli esineenä dami, saapas, poiju) ja hän palkkasi veneestä tehtiin toistoja niin että aina meni kauemmas ja kauemmas kunnes oli lähellä kisa etäisyyttä. Muru vei nyt sitten yllättäen todella hyvin ja se makkarapalkka veneessä oli ihan ykkös juttu, pari kertaa oli lähdössä ilman esinettä hakemaan palkkaa. Eli avain tähän liikkeeseen on 100 toistoa josta saa varmuuden ja Murulle Kaisa suositteli että ei häivytetä treeneissä palkkaa veneestä ollenkaan jotta se liike säilyisi mielenkiintoisena. Treenejen lopussa Muru alkoi temppuilemaan kerran - ei lähtenyt viemään ekasta käskystä mutta lähti kuitenkin kun kehoitin. Vienti toistoja tuli ehkä koko session aikana 10-15kpl. Sitten samassa harjoiteltiin sitä että kun on viennyt niin pitäisi palata rantaan ilman erillistä käskyä. Siinä tehtiin niin että ennen lähetystä rannalta niin laitettiin ruokakuppiin palkka "keppien väliin" hiukan ylemmäs rannalle ja kun Muru oli viennyt ja kääntyy katsomaan minua niin kehun ja näytän ruokakupin -sitten tuli rantaan vauhdilla. Toinen vinkki oli se että se keppien välistä meno kumpikaan (Muru & Biko) ei osa - nyt sitä lähdetään treenailee niin että itse ei seiso siinä välissä vaan keppien ulkopuolella keppien välissä on sitten palkka - koiran pitää hakeutua oikeasta välistä meillä käskyllä "rantaan". Tätä voi aloitella kotipihallakin laittamalla kepit pystyyn pihalle...periaatteessa sehän on kun mikä temppu hyvänsä yhdistää vaan sitten VEPE liikkeisiin.

Eddielle en sittenkään tehnyt mitään kun oli vähän mahdoton odottelessa autossa ja karaksikin kerran kun Nanne haki Bikon ja meni Murun perään veteen, tiedän miten sen kanssa aloitella viennin opettelun ja en halunut palkata sitä treeneillä kun oli ollut "tuhmana"!!

Kotona tein sitten vielä sisällä Eddielle luovutus harjoituksia niin että istui minun edessä ja pitti TUO käskyllä nostaa dami reilusti minun syliin. Ensin meni pelleilyksi mutta sitten hiffasi ja nosti melko reippaasti damin syliin palkkasin vain erityisen hyvistä luovutuksista. Sitten otin lyhyen matkan seuraamista ja sivulletuloa Eddielle. Murulle sisällä seuraamsita ja sivulletuloa myös. Aloitan taas näitten tehokuurin ja treenailaan näitä "pikku asioita" muutama min per päivä. Tietenkin nämäkin treenit joutuu siirtämään metsään.... Eli Murulla on nyt ykkös treeni jututu NOMEssa eteen (taakse) vedessä siis edetä vielä taaksepäin kun alkaa empimään ja vienti liike VEPEssä + rantaan käsky. Eddielle NOMEssa palautukset ja vaikeammat markkeeraukset, vientiliikkeen aloittaminen VEPEssä.