Olin eilen hallilla treenaamassa. Eddien kanssa treenasin väliajat kun odotin vuoroa agilityradalle TOKOa ja sitten ajatellen NOMEa malttia muitten koirien läheisyydessä. TOKO treeninä tein, maahanmenoja, seisomista, seuraamista, sivulletuloa. Seisominen alkoi sujumaan hyvin tuossa häriössä myös maahanmeno. En tehnyt sitä TOKO liikkeenä van niin että liikuin vapaasti Eddien ympäri ja käskytin ja palkkasin. Seuraaminen menee ok hihnassa mutta ilman hihnaa pukkaa ottaa aikapaljon etäisyyttä. Käännöksiä treenattiin erikseen ja sujui kivasti. Nyt täytyy vaan lisätä toisto ja häiriötreeniä lisää niin ollaan kisakunnossa ensi vuoden alkupuolella. Niin tein myös hypyn ja sitten palkkasin heti esteen taakse seisokäskystä seisominen. Alkoikin tarjoamaan mulle seisomista esteen takana. Maltti atehtiin 10min jaksoissa, niin että istui minun vieressä 10min kerralla rauhassa, pikkuhiljaa pidennetään. Aglity puolella opittiin uudet esteet "muuri" ja "pituus hyppy". Hienosti hiffas pituushypyn ja oikein näyttävästi hyppäsi yli hyvällä tekniikalla, luulen että tästä apua maastossakin kun tekniikka kunnossa. Murun kanssa tehtiin samat kun Eddien kanssa, seisominen on ottanut takapakkia, tarjoaa jatkuvasti peruuttamista. Sitä mun täytyy tehdä useammin että saan karsittua pois. Murulla seuraamisessa käännökset aika hyvät, maahanmenot suht ok mutta ei kestä vielä tavallista kävelyä vaan teen hidastettuna liikkeet. Radalla niin pituushyppy oli Murulle myös uusi ja ei meinannut tajuta vaan hyppäsi päälle, lopuksi kun otin vauhtia ja käskin hypätä niin alkoi tajumaan ja hyppäsi tois hienosti pitkän hypyn. Radalla meillä sujuu muuten ihan kivasti kun itse muistaisin "valssata" :) Muru ohjaantuu jo aika kaukaakin. Eddie odotti seinässä kiinni kun Muru treenasi tunnin ja hienosti istui siellä 1h hiljaa vaikka oli muita koiria tosi lähellä.

Niin ja olen nyt opettanut molemmille kosketuskepin tein sitä su ja ma illalla ja molemmat koksee sitä jo lähes missä asennossa vaan, nyt tarttes vaan saada etäisyyttä.

Luen uudestaan nyt sitä "mullistavaa" NOME klicker kirjaa ja ajattelin nyt talvella kokeilla opettaa pysähtymisen pillistä niin kun siinä opetataan ja katsoa mihin päästään sillä ihan mielenkiinnosta. Viikolla ei vaan pysty tekemään kun on pimeetä kun tulee töistä, harmillista!