Eilen lauantain oltiin kavereiden luona kyyhykspassissa. Kaksi saatiin alas haavakkona. Eka pudotus oli ihan lyhyen matkan päässä, Eddie ei nähnyt mutta nouti kuitenkin sen kun näytin suunnan. Otti hyvin haavakon kiinni. Toka liisi metsään ja laitoin Eddie vapaaseen hakuun ja löysi linnun aika nopeasti. Eddien maltti oli koko ajan hyvä.

Tänään startattiin sitten ekassa VOI kokeessa Veslaihdessa joka oli SMN mestaruuskoe. Koen suurin haastavuus oli erittäin raskas maasto. Koe alkoi 3 markkeerauksella (me oltiin päivän ensimmäiset), Eddie näki kaikki, nouti viimeksi heitetyn ensin hyvin (tavi), sitten toka meni oikealle alueelle mutta markkeeras liian lähelle ja ja se jäi saamatta. Viimeinen nouti myös OK, ensin näytti että ei muista mutta kun annoin toisen käskyn lähti suoraan riistalle. Sen jälkeen meidän pari suoritti samat markkeeraukset ja me oltiin passissa. Tämän jälkeen molemmat piti tulla yhtäaikaa, eli tuli laukaus ja 1 markkeeraus häiriöksi sekä laukaus ohjeukselle (ehkä 80m ulos veteen), Eddie piti ohjata ohjaus riistalle häiriön ohi. Sain menemään raskaasti (häiriö jäi voimakkaasti vaivaamaan) 3/4 matkaa mutta sitten meni korvat kiinni ja ei saatu enään ylös. Kun Eddie ui takaisin päin niin toinen koira lähetettiin hakemaan häiriöriista (1mark). Sitten tehtävä toisinpäipn, Eddie malttaa toisen ohjauksen ajan ja sitten ykköselle. Nouti ykkösen toisesta käskystä, olin tietty kieltänyt sitä ohjauksen aikan hakemasta sitä. Tähän tarvitaan vielä vähän lisää treeniä ja kokemusta.

Sen jälkeen oli haku, kaksi aluetta maalla ja toinen raskaalla vesialueella. Vuorotellen haettiin parin kanssa eri alueet. Eddie teki erinomaista hakua ja toi 4 lähetyksellä 4 riistaa. Saatiin VOI 3 tulos lopputekstillä: Hyvää hakutyötä tekevä koira joka epäonnistuu ohjaustehtävässä. Tämä yhdessä markkeeraustehtävissä ilmenneiden lievien hankaluuksien kanssa puudottaa koiran palkintosijaa. Olen erittäin tyytyväinen meidän ekan starttiin, maltin kanssa ei edelleenkään ongelmaa ja haku edelleen hyvä. Vesiohajus joka ollut meidän vahva alue myös niin jäi tietty vähän harmittaa.

Kuvia kisasta löytyy: http://smn.kuvat.fi/kuvat/SMN+Mestaruus+2011+Sunnuntai/   Eddiestä on kuva numerolla:  08 14 11_0017 (ei voi erehtyä harmaasta nokasta ja muistan tuon oudon siipi otteen...)

"Eddie"      Kuva: Inka Virtanen

Onnea Seralle (Vesipedon Meritähti) toisesta upeasta ALO1 tuloksesta TOKOssa täydet 200 pistettä ! (200/200 )

Onnea Bikolle(Muistokas Muistokas) & Nannelle näyttely menestyksestä ERI SA ROP VET! Arvostelu: Very nice type. In top condition for his age Pleasing head. Nice dark eyes. Good bite. Well layed shoulders. Good spring of rib. Strong hindquarters. Moving well.

Koemaasto