Jälleen oli luvassa hienot ilmat. Kaikki oli paikalla paitsi Ropi perheineen joka oli kisaamassa Derbyssä. (ilmeisesti Juhalla & Ropilla on mennyt kohtalaisen hyvin ja on saatu lisää kokemuksia jälleen)

Olin ensin ajatellut että mennään "pellolle" treenaamaan mutta todettiin että kodan ympäröimä metsä oli todella mainio treenipaikka, kätevä ja varjoisa. Aloiteltiin rupattelemalla kuulumisia. Sitten jokaiselle tehtiin markkeeraus/linja harjoitus. Kaikilla meni harjoitus todella hyvin ja kaikki sai varmasti hyviä vinkkejä. Moni jopa yllättyi oman koiransa suorituksiin. Monella on varmasti ongelmana se että on innostunut "harrastamaan" mutta tietää lajieista liian vähän jotta tiettyjen asioiden treenaaminen on ihan uusi asia, miksi tätä pitää treenata ja miten. Myös kaikilla on parantamista koiran lähettämisessä, itse olen siitä oikein malliesimerkki - nyt olen alkanut kiinnittää siihen huomiota. Eli lähetetään liian hätäisesti, lähetetään silloin kun koira on karkaamassa tai sitten markkeerauksissa liian hitaasti. Heikin neuvoista niin siirryn Murun kanssa aina taaksepäin jos on menossa liian kiihkeesti noutamaan ja laitan käden eteen ja otan pois jne vasta kun rauhallinen lähetän jne ja se on nyt jo rauhoittanut Murun lähetyksiä.

Kun kaikki koirat oli tehnyt harjoituksia niin pidettiin ruokatauko - syötiin ihanaa lihakeittoa ja tilan omia herkullisia sämpylöitä. Jatkettiin tekemällä pienen haun kaikille - tässä kyllä huomasi että koirat oli väsyneitä jo mutta haetuttiin sieltä noin 2-3 damia per koira. Itse tein emän mokan enkä ulkoiluttanut Eddieä ennen niin sillä oli sitten kauhee ykkös ja kakkos hätä ja hoiti nämä sitten kesken hommien joten meni vähän plörinäksi.(mulla oli keskittyminen oman koiraan vähän heikko eilen kun eläydyin niin muiden suorituksiin...).

Koirat oli tässä vaiheessa jo niin väsyneitä että lopetettiin tähän. Juotiin kahvia ja syötiin lättyjä. Koirat päästettiin hetkeksi riehumaan ja meno oli jälleen sen mukaista - pojat jyräsi tytöt ja Muru sai hätistellä poikia perseestä pois. Wilda ja Pimu raukat ei osanneet pitää niin puoliaan että pojat ahdisteli niitä ihan mennen tullen menivätkin ihan mielellään autoon...Otto otti lunkisti vaikka vilisi ympäri ympäri.

Käytiin vielä rannassa jotta Heikin ja Tuijan koirat pääsisi veteen ennen pitkää ajomatkaa kotiin. Mukavaa että Murun kasvattaja Merjakin enätti paikalle! Kiitos Heikille ja Tuijalle jälleen ja kiitos teille kaikille pennunostajille että pääsitte tulemaan - oli kiva nähdä!

Laitan teille postissa ensi viikolla vielä yhteenvedon tulemaan...

Kuvia tässä


Wilda oli 5.6.2007 näyttelyssä ja arvostelu on tässä/tulos H (sininen nauha):
Kevytrakenteinen,sopivankokoinen narttu, kevyt pää. Toivoisin hieman tummemmat silmät. Hyvä
selkä mutta runko vielä kovin kehittymätön. Luuston tulisi olla
voimakkaampi. Takakulmat OK. Alusvilla puutteellinen tänään ja kovin ohut
häntä. Liikkuu tehokkaasti, vetävällä askeleella. Luonne OK.