Maanantaina Murulla ja Eddiellä alkoi VEPE eli vesipelastus treenit - sekin on laji on sellainen mitä noutajat ylensä rakastaa. Siinä ollaan jatkuvasti vedessä ja ohjaajakin pitää pitää vedestä kun itsekin saattaa kastua. Lämpiminä kesäiltoina onkin todella ihanaa itsekin plutrata. Muruhan kisaa avoimessa luokassa VEPEssä ja Eddie suoritti viime kesänä vesipelastuksen "taipumuskokeen" eli soveltuvuuskokeen täysin pistein 100/100 ja sitten jatkettiin ALOkas luokkaan josta sai 1 tuloksen joten nyt vaan vielä ALO1 tulos ja siirto avoimeen luokkaan. Murun vitsaus AVO luokassa on vienti, koirapitää viedä rannasta käskystä veneeseen uiden 50m tavaran (pelastusliivin, kapulan tai poijun) Muru tekee treeneissä tämän täydellisesti mutta kisoissa ei ilmeisesti aistii minun hermostuneisuuden kisoissa joten meilä on tämä taika murettavana. Ekoissa treeneissä tein niin että Eddielle otin 2 liikettä, venestä hypin ja veneen haun - menivät mallikkaasti. Muurlle otin ihan vimppaana ennen lähtöä (että ei tule kylmä) AVO luokan kahden veneen haun. Teki mallikkaasti. Alan käyttämään kuppipalkkaa VEPEssä nyt katsotaan miten se toimii.

Rannassa oli mukana myö Myy -maskottina. Hän sai kylläkin olla häkissä tai sylissä pääasiassa koska oli paljon muita koiria. Myyn omistaja käy samoissa treeneissä joten hän piti seuraa Myylle treenien ajan. Myy oli tosi reipas. Sitten ke aamulla Myy haettiin uuteen kotiin jossa kuulemma ollut kuin kotonaan, perheen toinen labbis toimii vara äippänä.

Muitakin kuulumisia on kuulunut; kaikilla uusilla pennun omistajilla tuntuu olevan saman tyyppisiä kommentteja pennut puuhaa jossakin vaiheessa yötä, tekee osittain vielä tarpeet sisällä, nukkuvat paljon, syövät reippaasti (ilmeisesti niin reippaasti että on hikka melko usein)....joten ovat ihan tavallisia pentuja. Muutama on maininnut ääntelyn huomion kerjäämiseksi - siinä pysykää lujana ääntelemällä ei saa huomiota.  Lähes kaikissa perheissä on myös toinen koira lähi piirissä ja pennut ovat olleet tosi reippaita ja rohkeita tavatessaan uusia koiria, paitsi Sera joka pelästyi Rudyä joka on tuijottava bordercollie. Kuitenkin sakemannia ei pelännyt :)

Muru sai eilen rokotukset jotka oli melkein menneet umpeen. Ostin samalla eläinlääkäri asemalta lohiölyjä koska murun turkki on nyt ollut viikon kauheassa kunnossa, koko pentu ajan ollut kiiltävä hyvä turkki mutta nyt se pudottaa sen. Olen kyllä jo aikaisemminkin antanut jo ölyjä lisänä mutta tuo lohi versio pitäisi olla parempi. Niin ja Murun korvat on myös kunnossa.

Tänään iltapäivällä lähdetään ajamaan kohti Muurametta ja labradori leiriä jossa on sitten 3 päivän intensiivistä treenaamista ja kiva nähdä taas labradori tuttuja ympäri Suomea. (ja ennenkaikkea minä olen LOMAN trapessa :) )

1242884472_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jimi hesan kallioilla

1242884535_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1242884637_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tiistai illalla Muru & Eddie villiintyi leikkimään