Seuramme oli ystävällisesti järjestänyt meille NOME/WT treeniviikonlopun tänne Turun alueelle. Olin molmpina päivinä Maarit Nikkasen ryhmässä. Lauantaina olin Murun kanssa ja sunnuntaina Eddien kanssa. Kuljettiin Nannen kanssa samaa kyytiä ja Biko oli la myös mukana treeneissä, samaa koiraa ei saanut kouluttaa 2 pv peräkkäin koska halukkaiat kurssille oli paljon(siksi ryhmät oli ehkä vähän liian isot varsinkin lauantaina). 

Lauantaina aloitettiin helpolla 1 markkeerauksella pellolta metsikköön. Josta sitten tehtiin target alue ja tehtiin samaan kohtaan eteenlähetyksiä. Muru suoriutui näistä hyvin. Sitten tehtiin walk up typpinen harjoitus siihen yhteyteen jossa heitettiin dameja rivin eteen mutta sitten lähetettiin kuitenkin eteen target alueelle. Muru on oppinut nyt luopumaan lentävistä dameista aika hyvin ja tietää jo että yksi asia kerrallaan. Sitten tehtiin 2 markkeeraus niin että heitettiin toinen dami target alueelle ja toinen uuteen paikkaan. Tarkoitus olisi lähettää viimeksi heitetylle (uusi paikka). pysäyttää ja ohjata koira oikealle siihen target alueelle (ekana heitetty), olin hiukan skeptinen miten saan Murun pysähtymään täydestä vauhdista kun sillä selkee kohde, mutta pysähtyi kuin seinään ja otti ohjauksen hyvin. Ohjaus osuus meni hyvin mutta oli sitten unohtanut sen ekan heitetyn kun pääsi lopulta hakemaan sen, heitettiin siihen uusi 1. Kun toistettiin sama harjoitus iltapäivällä yritin päästä Muru mahd kauas minusta (eli lähempää heitettyä damia) ja silloin ei pysähtynyt niiin hyvin ja komensin sitä, mokasin pillitin luokse siitä kun vihdoin pysähtyi ja pysähtyi uudestaan ja nyt Murtsulla meni pasmat sekaisin eikä oikein sietänyt minun komentamista, eli ei kestänyt sitä että "pumppasin" pillillä ees taas sitä siinä pellolla ja sitten vielä karjasin. Otin luokse ja otettiin vaan ykkönen suoraan läpi että ei alkaisi epäröimään ja tuli onnistuminen- en pysäyttänyt enään sitä koko päivänä. Täytyy treenata tuota tutussa paikassa eli sitä että voin siirtää sitä ees tas pillillä kauemmin ennen kuin se alkaa epäröimään että mihin saan nyt mennä sitten?! Mun karjuminen vaikutti sitten myös iltapäivällä sen verran että kun tehtiin walk up harjoitus, epäröi noudoissa että minkä saa ottaa! oikein herkkis, alkoi myös tujottaa heittäjää ja otettiinkin sitten heitot heittäjän ohi jotta sain tsekattu että ei vanhat kummitukset enään häiritse, se ei ollut ongelma. Rivissä Muru seurasi ihan hyvin vapaana (muutama pomppu luukuunottamatta :) =tavaramerkki). Koulutuksen jälkeen totesin että satsaan Murun kanssa pitkiin ohjauksiin, pillin kuunteluun kaukana ja silleen että "painostan" sitä hiukan enemmän nyt talvella. Mutta totesin myös että tottelee pilliä aika hyvin ja treenit on tuottanut tulosta vähän enemmän kestävyyttä tarvitaan siihen "pumppaamiseen" ja sitten se että "parmepi" rangaistus on ottaa Murun pois kuin karjasta tai komentaa kunnolla. Normaalisti jos ei kuuntele pilliä niin neuvotaan menemään ottamaan kraivelista kiinni  - Muru on sen verran pehmee tuolllaisissa tilanteissa sanoisin ohjaaja pehmee lähinnäkin että se ei toimi sille. Hauska päivä meillä oli ja Murun kanssa on aina hauska puuhata!

Sunnuntaina oli sitten Edin vuoro. (Ropi oli samassa ryhmässä myös) Yritin keskittyä siihen myös että harjoitellaan odottamista kun oiva tilaisuus. Odotus sujui ihan hyvin saisin vielä enemmän jättää sitä huomioimatta vaan, ns antaa sen vaan olla...jotta tottuu olemaan ilman huomioita pidempiä aikoja. En muista missä järjestyksessä tehtiin kaikki tehtävät mutta tehtiin oikein hyviä hallinta ja target harjoituksia. tehtiin eteenlähetykisä target alueille. Jossa piti mennä yhden hajualueen yli ja jatkaa matkaa, metsikköön ojan yli pellosta käsin, jossa pidennettiin matkaa koko ajan - lopuksi matka oli jo aika pitkä. Edi suoriutui näistä hyvin j aolin päättänyt ottaa kaiken varman päälle ja otin aina vähän lyhkäisemmän matkan kuin muut mutta pitkätkin matkat meni myös hyvin. (pisimmillään oli varmaan reilu100m?!). Sain myös oivan tilaisuuden tehdä/"Kokiella" häiriön alla sivusuunnat niin että E istuu keskellä kuten myö staakselähettämisen niin että kutsuin luokse pysähdyin ja laitoin taakse. Eli nämä pihatreeni jutut toimi nyt myös täällä eli nyt pidempiä etäisyyksiä kehiin. Sitten tehtiin maltti/kuuntelu harjoitus jossa koirat istui paikallaolossa rivissä, sitten yksitellen kutsuttiin omat koirat pois pillillä ja koirien piti pysyä paikalla vaikka toiset kutsutaan luokse jne. Edi pysyi tosi hienosti. Kerran nousi kun viereistä koiraa komennettiin niin meidän mamman poika siirtyi 1m toiseen suuntaan...kaarteli myös palautuksissa kun yksi koira rähäti sille odottaessa kun käveltiin ohi, sen jälkeen kaarsi aina kaukaa kyseistä koiraa! Tehtiin myös vaihdon esto harjoituksia - meni ihan hyvin, riitti kun minä vaan murahdin ta itse asiass akustuin napakammin luokse jos katsoi muita dameja pinossa. Kielsin jyrkästi ketään muuta ärisemästä siellä kasassa :) että ei käy Murut!

Eddielle jatkan pilli juttujen harjoittelemista, päätin että Eddieä en yritä näissä treeneissä pysäyttää halaun treenat lisää itsekseni sitä vielä ennen kun tsestaan häiriön alla kun viime aikana käynyt ilmi että uudessa paikassa ei kuuntele pilliä niin hyvin.Onneksi saan hillittyä itseni enkä lähtenyt kokeilee...mutta hyvällä mallilla on nyt ne pihalla treenatut jutut kun toimisivat treeneissäkin. Eiku vaikeuttamaan. Niin muuten Edille tehtiin myös häiriö markkeeraus linjalle ja jätti sen ja otti linjaa - mistä olin tosi tyytyväinen koska näitä emme ole tehneet muistaakseni ollenkaan!

Saatiin taas hyviä vinkkejä ja lisää treeni puhtia - suorastaan tuli taas treeni HIMO !

Edin ja Ropin serkkukin oli siellä Oton veljen tyttö, mukavan tuntuinen neiti - myös Edin mielestä..

Tänään agility hallille ja tänään testaan seurauttaa Edi vapaana halliin sisään - katsotaan miten käy ...

Viikon treenivinkki päivitetty!