Oltiin Eddien kanssa ensimmäisissä NOME-B kokeissa Vehmalla, oltiin iltlapäivällä loppupäässä joten pääsin seuraamaan koetta jonkun aikaa ennen omaa suoritusta. Koe alkoi kaksoimarkkeerauksella veteen, hyvin selkeet, Edi pysyi kuin tatti laukauksissa ja näki molemmat hyvin, nouti molemmat suoraviivaisesti ja hyppäsi akamoiset loikat kallion kielekkeeltä, palautukset käteen. Sitten piti seurauttaa metsän läpi jossa muut tehtävät, Eddielle en käyttänyt seuraa käskyä koska se on meillä kesken joten sain sen pidettyä 1m säteellä muilla käskyillä. Seuraavksi piti hausta hakea 2 riistaa maalta - Eddie haki ne nopeasti ja palutti käteen, kun toista palautettiin niin tuli laukaus ohjaukseen. Eli sirryttiin vesiohjaukseen joka oli ehkä noin 30-40m. Rantaa sai vapaasti käyttää hyväkseen, lähetinkin Eddien yhdellä käskyllä suoraan ulos varmaan 50m -eteni mallikkaasti sitten sain tehdä vähän töitä että sain sen kännyttyä oikealle koska suunnat en ole opettanut vielä niin että olisin yhdistänyt ne linjaan. Tehtävä suoritettu ja palautus käteen asti. Sitten piti vielä hakea hausta 2 riistaa - ne tuli sieltä molemmat melko nopeasti. Päästiin jäljelle ja 1 tuloksessa kiinni! Olin todella tyytyväinen Eddien työskentelyyn.

Kun päästiin jäljelle lähetin Eddien- (ALO luokan jälki on niin että koira pitää iste löytää jäljen alun) oli jonkun aikaa poissa mutta oli mennyt ihan jäljen suuntaisesti. Tuli takas tyhjänä!! lähetin uudestaan sama juttu, sitten sain mennä lähemmäs ja alettiin etsimään että onko se kani jossain edes, jäljentekijä, ja toinen koira tuli haravoimaan alueen, kania EI löytynyt. Eddie oli niin lyhkäisiä aikoja poissa että en usko että se olisi piilottanut kanin, matkanvarrelle se ei ollut jäännyt koska haravoitiin toisen koiran kanssa aika tehokkaasti koko alueen. Jää mysteeriksi! Miehet oli sitä mieltä että oli niin avoin paikka että haukka olisi viennyt sen.  No Eddiehän oli aivan läkähtynyt kun oli mennyt 3 kertaa sen jäljen täysillä ja teki vielä hakua lopuksi...saatiin uusi jälki ja ajttelinkin sitten jo että se on niin läkähtynyt että miten tässä käy... lähtin uudelle jäljelle tuli tyhjänä, lähetin uudestaan tuli kanin kanssa...MUTTA kun toimitsijalta/jäljenvetäjältä kysyttiin mitä oli tapahtunut niin kuulemma juossut vauhdilla ekaksi ohi ja sitten kun lähetin toisen kerran jäljen tekijä oli ottanut kanin jo pussiin ja tullut pois mutta sitten Edi olikin matkalla ja oli sitten heittänyt sen sille maahan äkkiä uudestaan ja siitä tuonnut sen! No tuomari tulkitis toimitsijan puheista että riistasta kieltäytminen ja NOLLA tulos!!! Kyllä mulla suu loksahti auki, no onneksi edi sai palkan siitä uurastamisesta jäljellä ja meillähän meni koe siis nappiin mutta väärinkäsityksien summa aiheutti meille nollan, kyllä jäi vähän hampaankoloon suoraan sanottuna.....onneksi tiedän itse että koe meni hyvin ja kuuelmma on joku uusi sääntökin tullut tähä jälkeen liittyen olisin ilman muuta ajatellut että saadaan 2 tulos kun jälki osuus tippui pois...no eiku piirimestaruuteen kahden viikon kuluttua. Taidan tehdä varmuuden vuoksi laahausjäljen ennen sitä...

Eddien arvostelu tässä

Velipoika Ropi oli myös kokeessa ja sai upeasti ALO1 tuloksen ONNEA Ropille ja Juhalle!!

Jasun emäntä Tuuli soitteli ja kertoi omia edesottaumuksia näyttelyssä olivat saanneet keltaisen nauhan (T) Kirsi Niemiseltä ja "ajokoira tuomion" :)

Tänään jännätään Pimun taippareita ja Bikon MEJÄ koetta!