Lähdettiin aamulla ajamaan Liisan & Wildan, Nannen & Bikon ja Kristiinan  & Hupin kanssa kohti Tampereen näyttelyä. Taas oli aikainen aamu.
Näyttely väkeä oli ihan hirveesti ja pelkkiä labradooreja oli 90kpl - koirille uuvuttavaa olla tuollaisessa hälinässä. Alkuhäsläyksen jälkeen saatiin koirat ja häkit kuosiin kehän laidan lähelle ja tutkailee järjestystä. Eddien ja Ropin vuoro olikin aika nopeasti. Pikkasen jännitti kun seuasin kehän vierestä että tuomari taitaa tykätä aika "kookkaista perinteisistä näy koirista" mikä on tietty "selvää" kun on KV näyttely. Kun Edi pääsi vuoroon niin esiintyminen sujui nakkien avulla ihan mallikkaasti, satsasin Edin juoksuttamiseen ja luotin että liike on kaiken a ja o kevyessä koirassa. Edi seisoi suht nätisti nakin avulla (lähinnä hölmistyneenä että mikä juttu tää on että tässä vaan seisoskellaan ja juostaan ees taas) ja antoi tuomarin käpelöidä vapaasti. Saatiin sininen nauha (H)-jihuuuuu ja tuomari tuli sanomaan että: koirasi on selvästi enemmän käy puolen koira mutta terev rakenne, hyvä luonne ja turkki.

Tässä arvostelu:
Tuomari: Frank Kane Iso Britannia
Almoust 2 years, black with lovely temperament & good coat. He´s very light in body & bone and narrow in the head. A good working type, but needs more substance generally.

1381021.jpg
Pikkasen pullottaa mulla nakkipussi taskussa...Eddillä heiluu häntä niin että puuttuu kuvasta...

Ropi oli seuraavan vuorossa ja sai myös sinisen nauhan (H) - en nähnyt vielä heidän arvostelua mutta lisään sen kun saan sen Juhalta & Niinalta. Mitä kuulin tuomarin juttelevan niin samantyyppiset kommentit kun Eddielle, tos näk tuomari piti enemmän Ropin päästä kun ei niin suippo..

Sitten oli vuorossa Biko ja Nanne - he saivat punaisen nauhan.

1381044.jpg
Nanne & Biko odottaa "tuomiota"...

Sitten olikin narttujen vuoro ja Wilda. Wildahan oli ihan elementissään näyttelyssä, ei pelännyt mitään vaikka maalaistyttö tuli kaupunkiin suurimpaan hulinaan. Kulki nätisti ja oli kiinnostunut muista koirista, rohkeesti haisteli kaiken näköisiä ja tyyppisiä koiria ja kulki kehässä reippaasti. Antoi tuomarin käpelöidä nätisti. Wilda sai punaisen nauhan eli EH:n tässä Wildan arvostelu:

23 months, has very good ribs & coat. Needs more bone & a little more strenght to the head. Excellent temperament. Needs a little more rear angulations. Carries a good topline.

1381075.jpg
Liisa & Wilda kehässä..Wildan häntähän tekee aaltoliikettä...:)

Sitten päästiin Murun vuoroon...Muru esiintyi hyvin mitä nyt yritti saada nakkia tekemällä temppuja (maahanmenoa, peruutusta, pään heiluttamisesta, kielellä liopamista...) yleisö ainakin oli huvittunut...Mutta juoksi nätisti ja seisoikin nätisti. Kaiken yllätykseksi niin saatiin K E L T A I S E N nauhan....tuomari ilmeisesti ymmärsi että Murun harmaantuneet tassut (harmaat tupsuttulle tassujen päälle ja leuka harmaantunut) että Muru on syntynyt "värivirheellisenä" eikä tajunut että 6v koira on harmaantunut..(nosteli Murun tassuja ja ihmetteli niitä -kaduttaa että en sanonut mitään asiasta että ei se ole syntynyt harmaantuneena..) valkoiset tupsut jaloissahan on oikein charmantit minun mielestä... mulla loksahti suu auki saadessa sen keltaisen mutta mitä sille voi oli meillä ainakin hauskaa kehässä ja ennestään 4X EH (pun) joten se siitä.....niin ja olihan arvostelu silti hyvä! Tässä Murun arvostelu:

Has a good coat texture. Is fit & athlethic in movment. Needs more substance & bone. Im not happy with her colour. Obviously a very good working type.

Sitten oli enään vuorossa Hupi meidän poppoosta ja Hupi sai punaisen nauhan.

Osallistuttiin leikkimieliseen koiraformula kisaan jossa piti syödä mahd nopeasti kuivapipanoita rataa pitkin, Eddie imuroi ne niin hyvin että oli hilkulla pääsemässä "finaaliin", Muru menetti aikaa kun kiepautti kerran ympäri - muuten Murunkin imurointi oli aika tehokasta....ylläri...

Hauska päivä mutta uuvuttava -koirat makaa raatona sohvalla -kuten myös minä. Meidän näyttey ura taitaa nyt olla siinä- Muru osallistuu aikanaan sitten veteraaniluokkaan huvikseen mutta muuten ollaan jatkossa "turisteja" näyttelyssä!

1381140.jpg
Näyttely poppoo lähdössä kotiin..liian vähän valoa kuvan ottamiseen...
"Kenneltyttö" Maija puuttuu kuvasta.